17.2 C
Rapla
Neljapäev, 28 sept. 2023
UudisedKas keegi teab kedagi, kes teaks kedagi, kes on õpetaja?

Kas keegi teab kedagi, kes teaks kedagi, kes on õpetaja?

Mia Cordelia Kitsing

Kas sa mäletad oma kooliaega? Olid meelistunnid ja tunnid, mil sa oleksid parema meelega kõhuvaluga koju jäänud. Kindlasti kujunesid välja lemmikõpetajad ja natuke vähem lemmikud. Ja ilmselt võid nõustuda, et selles, kas teatud õppeaine osutus su lemmikuks või mitte, oli suur roll õpetajal.

Õpetaja amet on väga oluline, kuid ka väga stressirohke.
Raplamaal asuv Eidapere kool otsib nelja aine õpetajat. “Klassiõpetaja olukord on hetkel kõige kitsam. Lootusetu ei ole, variante on, aga kuulutuste peale suuri pakkumisi ka ei tule. Aga kindel on see, et klassiesised tühjaks ei jää,” ütleb kooli direktor Riina Tomingas. Kui kuulutuste peale tormi ei joosta, tuleb leida teisi viise, kuidas inimestele tööpakkumised lähemale tuua.
“Ise tuleb kõvasti tööd teha. Käia mööda CV-keskuste portaale ja otsida inimesi, kes on oma CV üles pannud, ning need läbi helistada, küsida ja uurida,“ räägib Tomingas.
Sel suvel ei ole Rapla Kesklinna koolis suurt õpetajate puudust, kuid ka nemad on pidanud selle murega silmitsi seisma. “Tänavu otsisin tõesti vaid ühte inimest, kuid on olnud olukordi, kus see arv oli 11, seal sees olid nii õpetajad kui ka abiõpetajad. Tugimeeskonna komplekteerimisega on teisedki koolid kuuldavasti hädas. Ei jätku sotsiaalpedagooge, logopeede, HEV-koordinaatoreid, psühholooge, eripedagooge,” tõdeb Rapla Kesklinna kooli direktor Tõnis Blank.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Teadmiseks
21. aug. 2023 13:07

Aga miks peaks PEDA lõpetanu kooli tööle minema kui mujal palk suurem ja stressi hoopis vähem.

Kõik uudised
Kuulutused