11.1 C
Rapla
Laupäev, 30 sept. 2023
ArvamusAlusharidus sööb rahakotti augu

Alusharidus sööb rahakotti augu

Ükskord jäi mulle seltskonnas kõrvu päris karm, samas mõtlemapanev võrdlus: Eestis söövad vangid „tasuta“, lasteaialapsed raha eest. Selline mõte tõmbab küll otsaesise pisut krimpsu.
Enne lapsevanemaks saamist ei osanud oodata, et lasteaias käimine pere rahakotile niivõrd kulukas on. Kohe-kohe kehtima hakkav uus Rapla valla määrus lisab veel näputäie mõru maitset, sest seoses alampalga kasvuga tõuseb ka kohatasu. Vähe sellest, osaliselt tõmmati kriips peale kahelapseliste perede soodustuse reale. Täna olen lapsevanemana olukorras, kus tasun lasteaia kohatasu, juurde söök, huviringid, ekskursioonid. Heasüdamlikult, vabatahtlikult õpetajate sünnipäeva- ja jõulukingid. Väikese lasteaia puhul võib suvel tekkida mitmel perel lisakulu kuupikkuse kollektiivpuhkuse ajal, kui last tuleb viia kodukohast paarikümne kilomeetri kaugusele. Milline aja- ja kütusekulu!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused