11.1 C
Rapla
Pühapäev, 1 okt. 2023
UudisedTartu Ülikooli raamatukogus avati näitus Jaak Kadariku ilmavaatest

Tartu Ülikooli raamatukogus avati näitus Jaak Kadariku ilmavaatest

Juurus elav kunstnik ja fotograaf Jaak Kadarik avas Tartu Ülikooli raamatukogus oma seni suurima näituse, mis koosneb 182 tööst.

Nende seas on nii analoogfotod, digitaalsed fototöötlused, eksperimentaalfotod kui ka guaši-, õli- ja akrüülmaalid.
Väljapanek on üles seatud raamatukogu kahele korrusele ning Kadarik ütles, seal on eksponeeritud kaks kolmandikku tema elutööst. See kannab nime “Ilmavaade” ning annab sissevaate Kadariku maailmavaatesse. Oma töödes on ta kasutanud nii religioosseid motiive kui alasti naisekeha. Samuti on seal terve rida tuntud eestlaste portreesid. Vanim pilt pärineb aastast 1985 ning kõige uuem, Jüri Lotmani portree valmis vaid loetud päevad enne väljapaneku avamist. Selle valmimise nimel pingutas Kadarik kõvasti, sest tegemist on ikkagi olulise inimesega Tartu linna jaoks ning ilma tema näota ei oleks kuidagi saanud näitust avada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused