11.1 C
Rapla
Laupäev, 30 sept. 2023
UudisedEesti dokumentaalfilm”Kellele ma naeratan?” esilinastus filmifestivalil Itaalias

Eesti dokumentaalfilm”Kellele ma naeratan?” esilinastus filmifestivalil Itaalias

Mia Cordelia Kitsing

Eeva Mägi hübriid-dokumentaalfilm “Kellele ma naeratan?” leidis koha ühel maailma suurimal laste- ja noorte filmifestivalil Giffonis Itaalias. Filmil on seos Raplamaaga.

Giffoni filmifestival toimus 26.-29. juulini ja festivali rahvusvaheline žürii koosnes 600 noorest. “Kellele ma naeratan?” esilinastus täispikkade dokumentaalfilmide võistlusprogrammis GExDoc, kus osalevad filmid lastest ja teismelistest ning see võistlusprogramm on suunatud pigem vanemale publikule.
Eeva Mägi käe all valminud filmi “Kellele ma naeratan?” sisu on inimlikult traagiline. See räägib emaarmastuse tugevusest, emast, kes võitleb oma tütre hooldusõiguse eest ning on samal ajal vähki suremas. Sündmuste keskel on tema vanim laps, 12-aastane Oliver. See film ongi nooruki teekond, kes otsib oma viisi leina­miseks. Peategelane Oliver Cypriano on ka stsenaariumi kaasautor ning ühtlasi täidab filmis jutustaja rolli.
Oliveri vanaema Maie Minni sõnul on tegemist ausa filmiga, mis räägib asjadest nii, nagu need olid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused