Camilla Kännola
Miks mitte teha vahelduseks lihtsalt valmivat ja maitsvat kilupirukat, kohe hommikusöögiks. Hea soolane amps päeva alustuseks. See pirukas sobib hästi ka mõnele rahvuslikule peolauale.
Vaja läheb: 500 g pärmi-lehttainast, rohelist sibulat peotäis, 4 keedumuna, vürtsikilufileesid (umbes 200 g), värsket tilli, 2 toorest muna ja 2 dl rõõska koort.
Tee nii: Rulli taigen ahjuplaadi suuruseks. Et muna-kooresegu tainalt maha ei jookseks, keera ääred veidi üles. Keeda munad ja haki. Samuti haki roheline sibul. Kata tainas ühtlaselt muna ja sibulaga. Laota peale vürtsikilu. Kilu peale vala lahtiklopitud muna, rõõsa koore ja hakitud tilli segu.
Küpseta 200 kraadi juures, kuni pirukas on kuldpruun, 20-25 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri.