10.5 C
Rapla
Kolmapäev, 4 okt. 2023
UudisedPärdi ja Tormise muusika kõlab Rapla kirikus

Pärdi ja Tormise muusika kõlab Rapla kirikus

Repertuaari väljavalimisel koorus välja ja hakkas helisema ühine joon kahe helilooja loomingus.

Nargenfestival toob Pärdi päevad sellelgi aastal Raplasse, kui 6. septembril esitavad Rapla kirikus Arvo Pärdi ja Veljo Tormise muusikat viiulitalent Hans Christian Aavik ja Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatusel.

Mia Cordelia Kitsing

“VHK (Vanalinna Hariduskolleegium) keelpilliorkester toob ühte kontserdikavva kokku Arvo Pärdi ja Tallinna Muusikakooli ajast tema õpetaja Veljo Tormise teosed. Mõlema helilooja loomingu oluline lähtepunkt on olnud sõna – sõna, mis võib olla loomingu algimpulss, aga ometi teoses mitte kõlada. Siiski kannavad need teosed oma algtekstidega tugevat ühisosa ja vaimsust. Nii Pärdi kui ka Tormise muusika on olnud Nargenfestivali kandvad teljed, kuid 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused