13.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
ValladKohila valdHageri rahvamaja juhina asus tööle Henri Zibo

Hageri rahvamaja juhina asus tööle Henri Zibo

Hageri rahvamaja uus juhataja on alates 1. septembrist Klassikatähtede saatest tuntud Henri Zibo. Kuu vahetusega andis rahvamaja senine juhataja Maria Saarna talle ohjad üle.

Henri Zibo ütles, et ametikohale ajendas teda kandideerima sügav huvi kultuurikorralduse vastu, kuna ta on suure osa oma elust olnud kultuuri sees. „Samuti olles ise klassikaline akordionist ning väga palju esinenud nii Eestis kui ka välismaal, on mul väga selge arusaam, milline võiks olla üks hästi korraldatud üritus,” ütles Zibo.

Neid arusaamu ja oskust probleeme lahendada on ta saanud kasutada rahvusvahelise akordionifestivali Accordionfest korraldamisel. Ta on ühtlasi üks festivali loojatest. Zibo lisas, et talle tundus Hageri rahvamaja juhtimine põnev väljakutse. „Usun, et mul on palju, mida sellele pika ajalooga majale veel juurde anda,” lisas ta.
Ta peab traditsioone oluliseks ja soovib juhina jätkata varem loodut. „Eelmine juhataja Maria Saarna on teinud ääretult suure töö, et Hageri rahvamaja oleks tõesti koht, kuhu inimesed saavad tulla ning nautida kultuuri, erinevaid ringe ning ka lihtsalt aega veeta,” rääkis Zibo.
Samas on ta mõlgutanud juba esimesi tulevikumõtteid. „Minule on hästi südamelähedased kontserdid ja teatrietendused. Neid pole kunagi liiga palju, ehk siis minu üks suuri eesmärke oleks tuua Hagerisse veel rohkem suurepäraseid eesti muusikuid ning näitlejaid. Mu soov on pakkuda inimestele elamusi ning kultuur on selleks üks parimaid viise,” ütles ta.
Henri Zibo on televaatajatele tuttav Eesti Televisiooni klassikalise muusika konkursisaatest „Klassikatähed”. Zibo osales saates 2014. aastal ja oli kõigest 17-aastaselt noorim osaleja. Oma noorusele vaatamata saavutas ta saates teise koha.

Kultuurielu juhib silmapaistev muusik

Zibo osutus valituks viie kandidaadi seast, kes oma avalduse konkursile esitasid. Neli neist läbisid eelvooru. Vestlusvoorus selgitasid kandidaadid oma nägemust ja mõtteid seoses nii Hageri rahvamajaga kui ka valla kultuurielu mõttes laiemalt.
„Igal eelvooru läbinud kandidaadil olid oma selged tugevused valla kultuurielu edasiviimisel. Valituks osutunud Henri Zibo on oma teadmiste ja kogemustega tuntud kui silmapaistev muusik ja kultuurikorraldaja. Henri Zibo on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppe muusika interpretatsiooni ja akordioni alal ning lisaks omandanud teadmised kultuurikorraldusest ja ettevõtlusest,” selgitas Kohila vallavanem Allar Haljasorg.
Ta lisas, et uue juhataja väljakutse saab olema leida viise, kuidas Kohila valla teiste piirkondade elanikke veelgi rohkem Hageri rahvamajja kultuurisündmusi nautima tuua.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare