3.8 C
Rapla
Kolmapäev, 1 mai 2024
UudisedKaerepere lustis, sest on, mille üle rõõmustada

Kaerepere lustis, sest on, mille üle rõõmustada

9. septembril tähistas Kaerepere alevik ametlikult oma „Eestimaa aasta küla 2023“ tiitli võitmist. Hubane, piknikulaadne üritus nimega „Kaerepere lustib“ andis võimaluse inimestel kokku saada.
Pärastlõunal, kella kolme ajal, oli Kaerepere vahel veel rahulik. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkas aga inimesi seltsimaja ja lasteaia pargialale kogunema. Pingid täitusid kuulajatega, sest lavale astus viieliikmeline ansambel Robirohi, kes mängis akustilistel keelpillidel bluegrassi ehk traditsioonilist kantri-laadset muusikat . Ansambli koosseisu kuuluvad näiteks sellised pillid nagu mandoliin, viiul, kitarr, kontrabass jm.
Samal ajal, kui vanem generatsioon nautis kontserdielamust, said Kaerepere väiksemad mudilased lõbutseda karussellil, lasta teha näomaalinguid ning meisterdada. Eesootav vanavanemate päev andis lastele võimaluse joonistada vanaemale või vanaisale uhke kaart.
Päev Kaereperes oli eelkõige mõeldud omavahel kokkusaamiseks. Kõikidele pakuti tasuta kringlit, istuti laua taga ja vahetati muljeid. Ürituse eestvedaja, Valtu seltsimaja juhataja Tiiu Teetsi sõnul õnnestus pidu hästi, võttes arvesse, et peo kava sai paika pandud kahe tunniga ja ettevalmistusaega oli poolteist nädalat. Kuivõrd mõtted, mis peoga seoses pähe tulid, said teoks, nentis naine, et iga sündmuse korraldaja ootab alati rohket osavõttu, kuid Kaereperes tuli lustima oodatust pisut vähem rahvast.
„See on ka mõneti mõistetav, kuna peo etteteatamiseks jäi vähe aega. Tahtsime teha perepeo ning meie eesmärk oli, et pidu peab toimuma õues ja päevasel ajal, et kõik, kes vähegi soovivad, saavad osaleda.“ Naise sõnul oli ürituse eesmärk see, et iga vanusegrupp tunneks ennast oodatuna ja saaks päeva nautida.
Niivõrd kiirelt sai Teetsi sõnul pidu korraldatud veel selle põhjusega, et ülevad tunded seoses aasta küla tiitliga veel maha ei jahtuks. „Oleme väga tänulikud Kehtna vallavalitsusele ning tänu meie heale koostööle saime kõigile tasuta meeleoluka perepäeva korraldada.“
Kaerepere elanik ja Arendusselts Koduaseme MTÜ juhatuse liige Leaanyka Leisson ütles, et tore oli üritusel kohata rõõmsaid nägusid ning vestelda eluolust. „Ilm oli samuti meie poolt. Ja tegevused lastele, sh lasteaia mänguväljaku lähedus, andsid võimaluse nautida olemist ka vanemana.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare