Camilla Kännola
Lihtne, toitev ja maitsev roog, mida perele pakkuda. Koguseid ei ole antud, sest kõike saab panna vastavalt sööjate arvule ja maitse-eelistustele. Mulle endale meeldib, kui on üsna ohtralt küüslauku ja porgandit.
Vaja läheb: küüslauk, mugulsibul, porgand, kurkum, värske hernes, riis, kanafilee, koriander, sool, pipar, natuke õli.
Tee nii: Pane riis kergelt soolases vees keema. Samal ajal valmista köögiviljad ja kana. Pane pannile veidi õli, kuumuta õlis tükeldatud porgand, sibul, küüslauk, kurkum, hernes, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Kui köögiviljad on poolpehmed, lisa tükeldatud kanafilee ja hauta kõik korraga pehmeks.
Koriander on maitsetaim, mida kas armastatakse või vihatakse. Kui on soovi, võid köögiviljadele lisada, aga ei pea… maitse asi. Alati võid kasutada omale meelepäraseid maitsetaimi või vürtse.
Sega kokku keedetud riis, köögiviljad ja kana, kaunista koriandriga ning serveeri.
Kui tahad veidi krehvtisemat ja seest soojendavamat rooga, võid lisada köögiviljadele tšillit.