21.6 C
Rapla
Laupäev, 20 juuli 2024
SisuturundusKutse kohalikule ingerisoomlasele

Kutse kohalikule ingerisoomlasele

Sisuturundus

Anna valimistel oma hääl

Valimistel saavad hääle anda täisealised isikud, kes on kantud soome vähemusrahvuse rahvusnimekirja Eestis. Valija elukoha aadressile saadame postiga kandidaate tutvustava brošüüri ja hääletussedeli koos ettemakstud ümbrikuga. Tee oma valik ja postita ümbrik hiljemalt 2. oktoobril. Aitäh Sulle panustamise eest!

Ingerisoomlased ja Eestis elavad Soome päritolu inimesed on valinud oma esindusvormiks Eestisoomlaste Kultuuriomavalitsuse – ESKO, kes kaitseb soome vähemusrahvuste huve keele ja kultuuri säilitamisel. Kultuuriomavalitsust juhib kultuurinõukogu, mille 21 liiget valitakse iga kolme aasta tagant uuesti, nii ka tänavu oktoobris.

Rahvusnimekirja saavad ennast paluda kanda Eesti kodanikud, kelle alaline elukoht on Eestis ja kes identifitseerivad end soomlastena või ingerisoomlastena, soovivad säilitada oma keelt ja kultuuri, või isikud, kes soovivad toetada soome ja ingerisoome vähemusrahvuse püüdlusi oma keele, kultuuri ja rahvusliku eneseteadvuse säilitamisel.

2023. aasta valimistel saab osaleda, kui oled rahvusnimekirja registreerunud enne 9. juulit 2023. Pärast seda on ikka mõtet registreeruda, sest siis saad kogukonna ametlikuks liikmeks ja osaleda valimistel edaspidi. Et kultuur püsiks, saad soovi korral rahvusnimekirja kanda ka oma alaealised lapsed.

ESKO tegemistes saab kaasa lüüa ka sinna ametlikult kuulumata. Vaata meie kodulehel ja Facebookis ringi ja kui miski sind kõnetab, võta ühendust! Ehk on sul mõni idee, mida ESKO võiks sinu abiga teostada?

Tule ja tähista ingeri päeva

5. oktoober on ingerisoome rahvuspüha – Ingeri päev. Ingerisoome seltsides tähistatakse kogu Eestis selle päeva paiku oma kultuuri koos laulude, tantsude ja pillimänguga. Vesteldakse ingeri murdes, tutvustatakse oma tegemisi seltsis ja valmistatakse maitsvaid ingeri toite. Kohtumiseni!

Infot leiad: www.eestisoomlane.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare