11.6 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Tehisintellekt tuleb ka disaini hinge järele

KUKITEMUKI: Tehisintellekt tuleb ka disaini hinge järele

Konstantin Kuningas

Disain on kunst luua ja arendada tooteid, teenuseid ja lahendusi, mis on senistest lihtsamad, huvitavamad, turvalisemad, loodussäästlikumad, parema väljanägemise või suurema kasutusmugavusega.

ETV 1989. aasta saadet “Eesti disain” praegu vaadata on naljakas ja traagiline: keskmiselt ainult üks disainer aastas sai tööd, iga idee läks käiku. Võib-olla käis jutt Norma mänguautode kohta, kuna räägiti nende keskel viibides. Aga meie disainerid pidid tegelema ka disainipoliitika väljamõtlemisega, millega mujal disainerid ei tegelenud. Välisdisainerid ütlesid: teie riik on nii loll, ei saa aru, kui palju oleks turgu sellistele asjadele.
ETV saatesarja “Meie” 2007. aasta disainisaate ajaks oli saatejuhi Maire Aunaste sõnul asju maailmas juba liiga palju. Käis Eesti esimene disainiaasta, et tähistada 40 aasta möödumist disainihariduse algusest. Eestis oli 630 disainerit, tõsi, neist ainult 12 tootedisainerid, ja eksport oli väiksem impordist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused