14.4 C
Rapla
Kolmapäev, 4 okt. 2023
SportKohila staadion nägi üle 60 meetrist kettakaart

Kohila staadion nägi üle 60 meetrist kettakaart

Möödas on ajad, kui Gerd Kanter heitis ketta igal võistlusel 65 meetri peale ja kaugemalegi. Praegu on Eesti staadionitel haruldane näha isegi 60 meetri pikkust kettakaart. Viimati sai sellega hakkama Priidu Niit, kes sai Kohila staadionil toimunud võistlusel kirja tulemuse 60 meetrit ja 12 sentimeetrit.
Tegemist oli heitjate seeriavõistluse viimase osavõistlusega, mis kandis nime Kohila Gala. Tegemist oli esimese korraga viimase kahe aasta jooksul, kui Eesti kettaheitja suutis alistada 60 meetri piiri. Viimati sai sellega hakkama Martin Kupper, kelle 2021. aasta hooaja tippmargiks jäi 61 meetrit ja 75 sentimeetrit. Teise koha teenis Kohila Galal Katarist pärit kettaheitja Moaaz Mohamed Ibrahim, kelle parim tulemus oli 59.35.
Heitjate seeriavõistlus on traditsiooniline võistlus, mis koosneb igal aastal viiest etapist. Tavapäraselt peetakse neist viimane augusti lõpus või septembri alguses Kohila staadionil. Lisaks kettaheitele olid kavas kuulitõuge ja odavise.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused