9.9 C
Rapla
Esmaspäev, 6 mai 2024
UudisedKuimetsa spordihoone saatus on teadmata

Kuimetsa spordihoone saatus on teadmata

Kuimetsa spordihoones toimetas aastaid ATO Spordiklubi, viies läbi laagreid, treeninguid ja võistlusi ning hoides maja avatuna kõigile soovijatele. Tänaseks on valla ja klubi vahel suusad risti läinud ja majal uut ”peremeest” ka ei ole. Nüüdseks tühjana seisva maja tulevikku ei tea täna päris täpselt veel keegi.

Kaiu kandi inimesed on mitmel korral väljendanud muret piirkonna ainukese spordihoone pärast. Spordiklubi eestvedaja Tarmo Rahuoja ütles, et maja võtmed andis ta üle juuli lõpus, vastavalt vallaga sõlmitud kokkuleppele. Lahendust, kuidas klubi maja parendamiseks tehtud investeeringutest vähemalt osagi tagasi saaks, ei ole tänaseni leitud, ütles ta. Nimelt tegi klubi aastate jooksul hoonesse investeeringuid suurusjärgus 50 000 eurot: tegi korda pallisaali põranda, ehitas välja treenerite ruumi, renoveeris ühe majutusruumi ning riietus- ja pesuruumid ja WC-d.
Klubi juhi sõnul ei ole selle summa sisse arvestatud panustatud tööaega, kui näiteks klubi noored ainuüksi riietus- ja pesuruumide ning WC ümberehitamisel tegid üle 800 tunni vabatahtlikku tööd.
Vald toetas spordihoone käigus hoidmist iga aasta summaga, mis aitas katta  kommunaalkulusid. Kõigil aastatel ületasid kommunaalarved aga toetuse summa. Rahuoja sõnul ei küsinud klubi kordagi tekkinud ülekulu jaoks raha juurde. Näiteks pelgalt 2023 

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
20. sept. 2023 10:24

Elagu EKRE koalitsioon!

raplakas
21. sept. 2023 11:34

Kurb, et Rapla vald niimoodi äärealadel elu välja suretab. Valdade ühinemise tagajärjed …

Rain Terras
21. sept. 2023 14:28
Vasta  raplakas

Hea “raplakas”. Vald ei surete äärealasid välja. Artikli teises pooles on ka kirjeldatud, miks selliseid samme astutakse. Antud piirkonnas on vajalikud võimalused tagatud. Kuimetsa kogukond on üks aktiivsemaid kogukondi, kes loovad sealhulgas koostöös vallaga mõistlikemaid lahendusi. Soovitan artiklit lugeda või siis korra veel mõttega lugeda. Nii nagu iga perekond peab vaatama ja hoidma oma kulutused ja investeeringud kontrolli all, seda enam kohalik omavalitsus, kes haldab avalikku raha.

Tiit Tammsaar
22. sept. 2023 09:26

Kas sa noormees ka tead kui suure valu ja vaevaga on Kuimetsa spordihoone ja rahvamaja saanud selliseks nagu me täna neid teame? Jälle hakkab vabanduseks see kulude optimeerimise jutt peale. Kui suur optimeerimine on aset leidnud Rapla tänavate juppide remondi aastatepikkused venimised?

Rain Terras
23. sept. 2023 12:26

Tere Tiit, tänan eriti selle alguse osa eest (noormees)… Aga asjast. Muidugi on iga otsuse juures erineva seisukohaga inimesi. See on väga hea! Veelgi parem on, kui neid seisukohti ka välja öeldakse. Tegelikult võiks seda palju – palju rohkem olla! Muidugi eelistatud oleksid konstruktiivsed kriitikad… 😉 Kuna artikkel juba kajastab põhjuseid, siis vastaksin ühele Sinu ütlusele: Isiklikult hindan väga kõrgelt aktiivsete inimeste tegevusi ja oma panust, ükskõik mis ajas. Ma usun, et sellesse aega see kompleks ka sobis, isegi sellise lahendusega, kus soojustust praktiliselt pole ja kütteliigiks on elekter. Me teame ju mida on teinud eriti energia hinnad ajas. Elu… Loe edasi »