-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
UudisedTeenuse kandi küladel on nüüd oma mahukas koguteos

Teenuse kandi küladel on nüüd oma mahukas koguteos

Lühikese ajavahemiku jooksul on lugejateni jõudnud kaks mahukat koguteost. Raplamaa koguteose teine osa keskendub laiemalt Raplamaaga seotud inimeste lugudele, aga nn Teenuse piirkonna raamat puudutab rohujuure tasandit.
Siinse kandi elu on ammu plaanitud ühiste kaante vahele panna. Esimesele katsele tõmbas majanduslangus kriipsu peale. Koroonaajal hakati uue õhinaga tegutsema. Eestvedajad jagasid siis ülesanded ära ja külade rahvas tuli kogumistööga agaralt kaasa. Algne mõte oli koguda kokku olemasolevad lood, aga siis hakkas materjali aina lisanduma. Seda sai nii palju, et raamatus on ligi 1300 lehekülge ja see kaalub 3,4 kilo. Trükiarv on 500 eksemplari, millest pool on juba müüdud. Pikalt otsitud pealkirjaks valiti lõpuks „Jõeäärsed jutud“, sest jõgi on siinseid külasid siduv telg.
Laupäeva, 16. septembri õhtupoolik tõi Teenuse mõisa saali tuubil täis. Korraldajad lugesid kokku sadakond huvilist, kes tulid osa saama ühiselt ette valmistatud kodukandi raamatu „Jõeäärsed jutud“ esitlusest. Mõisa terrassi küljes lehvis Teenuse küla lipp. Sündmuse olulisust asjaosalistele rõhutas 

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Maris Leemets
20. sept. 2023 10:15

Erilised tänud raamatu valmimise eest lähevad Armar Paidlale ja Rajakaar OÜle, tänu kellele said kogutud lood ka raamatuvormi ja trükitud. Lugude autoreid, fotode omanikke, mälestuste jäädvustajaid ja raamatuprojekti kõrvalürituste vedajaid oli aga vaata et sadu, kelleta seda raamatut meil sellisena ei oleks. Kõigile maani kummardus!

Kõik uudised
Kuulutused