-4.5 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
UudisedAvis Utilitas Rapla alustas hooaega valusa kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas hooaega valusa kaotusega

Uus hooaeg Paf Eesti-Läti korvpalliliigas algas Avis Utilitas Rapla jaoks kaotusega. Reede, 22. septembri õhtul võõrustati Sadolin spordihoones Tallinna Kalev/SNABB-i ning kaotati 72:78. Rapla oli kaotusseisus terve kohtumise vältel ning ei jõudnud kordagi lähemale kui neli punkti. Tõsiseid probleeme tekitas kodumeeskonnale vastaste mängujuht Kelvin Robinson, kes viskas 33 punkti.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Rait-Riivo Laane, Eric Hunter, Tormi Niits, Volodymyr Shevchenko, Niko Gosnell
Tallinna Kalev/SNABB: Mario Paiste, Erik Keedus, Kelvin Robinson, Toomas Raadik, Dmytro Tykhonov

Ilma Martin Paasoja ja Obrad Tomicita mänginud Avis Utilitas Rapla jäi juba esimeste minutitega suurde kaotusseisu. Kui mängitud oli seitse minutit juhtisid külalised Tallinnast tervelt 22:3. Rapla poolelt oli ainsana skoori teinud Rait-Riivo Laane. Rapla rünnak nägi välja tõesti kurb ja loogiliste lahendusteni kohe kuidagi ei jõutud. Esimese veerandaja võitis Tallinna Kalev/SNABB 27:9.

Teisel veerandajal ei jäänud üle muud kui hakata suurt kaotusseisu tagasi mängima. Ja vahe tõepoolest vähenema hakkaski. Rapla poolelt tegid järjest skoori Raylon Devon Howard, Shevchenko ja Niits. Päris järgi siiski Kalevile ei jõutud. Ühel hetkel jõudis Rapla 9 punkti kaugusele ent siis paisus see jälle 14 peale. Esimese poolaja võitis Tallinna Kalev/SNABB 41:30. Sealjuures tabas Tormi Niits viimasel sekundil kaugviske.

Peale poolajapausi hakkas vahe taas Tallinna Kalevi kasuks kasvama. Kolmanda veerandaja esimese viie minutiga viskas Kalev 15 ja Rapla 9 punkti. 1:20 enne veerandaja lõppu tabas Laane kauge kolmepunktiviske tehes seisuks 50:60. Viimastel sekunditel said mõlemad tiimid veel punkte juurde ning neljandale veerandajale mindi Tallinna Kalevi 63:52 eduseisus.

Viimast kümmet minutit alustas Rapla enesekindlalt ja selle tulemusena hakkas ka vahe vähenema. Kui mängitud oli neli minutit ei olnud Tallinna Kalev kordagi veel skoori teinud ning seis oli 63:59. Nii väike ei olnud Kalevi eduseis olnud esimesest veerandajast saati. Oli tunda, et lõpuminutid tulevad pingelised. 2:40 enne lõpusireeni andis Raplale jõudu juurde Shevchenko tabav kaugvise, mis tõi vahe taas nelja punkti peale. Siiski polnud kodumeeskonnal seekord jõudu, et veel lähemale tulla. Lõpusireeni kõlades olid Kalevi võidunumbrid 78:72.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le rääkis võitjate tagamängija Eric Schmalz, et Raplasse tuldigi võidu järgi. “See võit oli meile megaoluline. Olime mänguks hästi valmis ja tulime siia näljasena. Kuigi olime alguses 20 punktiga ees, siis teadsime, et vastased tulevad järgi. Lõpus olid nad väsinud ja me saime võidu koju tuua. Saime esimese võidu kätte ja siit on hea edasi minna,” sõnas Schmalz.

Tallinna Kalev/SNABB-i poolelt oli resultatiivseim Kelvin Robinson, kes viskas 33 punkti. Tema kasutegurit näitas ka see, et ta võttis tervelt 14 lauapalli. Erik Keedus lisas võitjatele 14 punkti. Rapla poolelt oli resultatiivseim Volodymyr Shevchenko 18 punktiga. Samuti võttis ta 9 lauapalli. Tormi Niits sai kirja 15 punkti.

Avis Utilitas Rapla järgmine kohtumine Paf Eesti-Läti korvpalliliigas toimub järgmisel reedel, 29. septembril. Siis sõidetakse külla BK Ogrele.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Rain Terras
23. sept. 2023 12:41

Mängu algus oli tõesti masendav, kuid lõpuks saadi siiski hoog sisse! Tgl juba tekkis ka lootus… Ehk siis vaatamata kõigele pakkus mäng kuhjaga pinget ja igal juhul saalis oli seda möllu palju paremini tajuda, kui läbi ekraani või lihtsalt mingi reportaaži!!! Mul on nii hea meel ka selle toreda uudise üle, mida vahetult kohaletulnutega jagati: Höhle tõstis oma panust toetamisel ja mis veelgi ägedam, tõstab panust ka meie kandi inimestele võimalusega saada töökoht kodule lähemal! Lausa 40+ uut töökohta on tulekul! Alati tasub küsida üle, isegi kui kahtled, “kas ma ikka sinna sobin”… Kui Sind seekord ei olnud, tule ikka… Loe edasi »

Kõik uudised
Kuulutused