6.6 C
Rapla
Reede, 10 mai 2024
PersoonAasta koolitaja Aire Tammik: hea autojuht on oma eluga rahul ja arvestab...

Aasta koolitaja Aire Tammik: hea autojuht on oma eluga rahul ja arvestab teistega

Aire Tammik on viimased 17 aastat koolitanud noori autojuhte. Tema autokool paistab silma maakonna parimate eksamitulemustega. Aire ise pälvis oma tegevuse eest Raplamaa aasta koolitaja tiitli.

Aire Tammik Autokool sündis 2013. aastal ja tähistas tänavu juba kümnendat tegutsemisaastat. Naljaga pooleks meenutab ta olukorda, mis pani pähe mõtte õppida sõiduõpetajaks. Aire elab tänava ääres, mida mõni sõiduõpetaja armastas oma tundide läbiviimiseks kasutada. Airel on meeles hetk, mil ta nägi sõiduõpetajat õpilase kõrval päikese käes peaaegu tukkumas. „Padi oli veel puudu,” kirjeldab ta ja lisab naerdes: „Mõtlesin, et see oleks vast väga mugav eriala.”
Järgmise sammu oma tänase elualavaliku poole aitas tal astuda Lii Erm. Oli parasjagu Rapla suvine suursündmus Melu mess. „Tee peal seisis ees üks inimene loosungiga „Tule meile tööle!”,” meenutab ta. Loosungit hoidis tänaseni töötava autokooli Sõidukoolituse OÜ eestvedaja Lii Erm. „Pean teda enda leivaemaks. Ta koolitas mu välja, saatis õigesse kohta õppima,” räägib Aire.
Airest sai sõiduõpetaja. Ta töötas Raplas mõned kuud ning suundus seejärel Tallinnasse tööle. Oma koha leidis ta Johannes Pirita Liikluskoolis. Umbes samal ajal, 2008. aastal saabus majanduslangus. Aire meenutab, et kuigi autokoolides üldiselt õpilaste arv vähenes, jäi ta ise sellest suuresti puutumata. „Minul oli Tallinnas üks väheseid automaatkäigukastiga autosid ja minul oli tööd kogu aeg,” meenutab ta. Tollal kutsusid kolleegid automaatkäigukastiga autot pilgates invaliidiautoks. „Tänaseks hakkab kaalukauss teisele poole minema, üha rohkem on automaatkäigukastiga õppida soovijaid. Meil Raplas küll natuke vähem, aga Tallinnas hakkab see võrdseks muutuma,” räägib Aire.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare