-11.7 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
UudisedÜks keel - mitu lugu

Üks keel – mitu lugu

Mia Cordelia Kitsing

„Guten Tag, es ist 12 Uhr.” Sellist saksakeelset teadet on võimalik kuulda igal täistunnil Rapla keskväljakul. See, et keel rikastab, ei tule ilmselt kellelegi üllatusena. Kuid tihti võib keeleoskus muutuda iseenesestmõistetavaks. “Eine Spra­che – viele Geschichten” ehk “Üks keel – mitu lugu” on Saksamaa Liitvabariigi suursaatkonna rändnäitus, millega 15 eestlast jagavad oma isiklikku sidet saksa keele ja Saksamaaga.

Oma loo jutustavad näiteks Arvo Pärt, Ülle Madise, Mart Juur, Maarja Jakobson, Luukas Kristjan Ilves ja teised. Goethe Instituut ja Saksamaa Liitvabariigi suursaatkond on 15 tuntud eestimaalase intervjuudest ja portreefotodest kokku pannud kakskeelse näituse. Grete Elbrecht on Rapla gümnaasiumis väga entusiastlik saksa keele õpetaja ning loov oma tundide läbiviimisel ja näeb suurt rolli sellistel näitustel, mis tuletavad meelde keelte olulisust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused