3.7 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla alistas lisaajal tugeva BK Ogre

Avis Utilitas Rapla alistas lisaajal tugeva BK Ogre

Avis Utilitas Rapla avas Paf Eesti-Läti korvpalliliigas võiduarve kui alistas reede, 29. septembri õhtul BK Ogre 77:75. Lätis peetud kohtumine kulges võrdselt ja tasavägiselt ning leidis lõpplahenduse alles lisaajal. Rapla parimaks kerkis kapten Rait-Riivo Laane, kes viskas 17 punkti ning tabas lisaaja lõpus ka olulise kaugviske, mis lõppskoori tabloole tõi.

Algviisikud:
BK Ogre: Isaac Asrat, Gustavs Kampuss, Rihards Zebergs, Kristaps Dargais, Matas Jucikas
Avis Utilitas Rapla: Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Tormi Niits, Volodymyr Shevchenko, Martin Paasoja

Avis Utilitas Rapla hoidis mängu alguses initsiatiivi enda käes. Viie minutilise mängu järel oli eduseis 11:6. Selle skoori tõi tabloole Rait-Riivo Laane tabav kaugvise. Avaminutitel oli selgelt tunda, et korvi all on tagasi Obrad Tomic, kellest hooaja avamängus puudust tunti. Kuna Tomic tuli just tagasi vigastuspausilt, siis andis peatreener Arnel Dedic talle mänguminuteid siiski ettevaatlikult. Rapla võitis esimese veerandaja 23:13. Teisel veerandajal jõudsid lätlased viigini seisul 28:28 ning läksid seejärel 31:28 juhtima. Rapla jaoks oli väike tagasilöök seegi, et Rait-Riivo Laanel löödi nina veriseks ja ta pidi ajutiselt väljakult ära minema. Raplal oli selgelt probleeme skooritegemisega kuniks Tormi Niits tegi seisuks 33:30. Esimese poolaja võitis BK Ogre 38:34. Lõpusekundil saatis Markus Ruubel küll oma väljakupoolelt teele kauge kolmese, kuid sisse see ei kukkunud.

Hoogne algus kolmandale veerandajale tähendas, et kahe ja poole mänguminuti järel oli eduseisus taas Rapla. Peale Martin Paasoja kahte tabavat vabaviset oli skoor 42:41 Rapla kasuks. Ülejäänud veerandaeg kulgeski Rapla eduseisus ning lõpusireeniks juhiti 52:50. Neljandat veerandaega alustati sama hooga kui Niko Gosnell palli pealt korvi surus venitades Rapla eduseisu nelja punkti peale 54:50. Pikalt see siiski ei kestnud. BK Ogre ohtlik mängujuht Kristaps Mediss tabas kahel järjestikusel rünnakul kaugvisked ja viis omakorda juhtima Ogre 56:54. Arnel Dedic oli selle peale sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Tasavägine punkt-punktis mäng jätkus ka peale pausi. Mõlemad meeskonnad hoidsid kohati väikest eduseisu, kuid suureks seda kasvatada ei suudetud.

Mitu korda näitas korvi all jõudu Obrad Tomic. Muuhulgas ka siis kui tema lähipositsioonivise viis Rapla juhtima 61:60. Kaks minutit enne lõppu oli vabaviskejoonel täpne Laane tehes skooriks 66:63 Raplale. Nagu arvata võis siis järgmised kaks minutit kulgesid närviliselt. Viis sekundit enne lõpusireeni oli seis viigis 66:66 ja rünnakuõigus oli Ogrel. Selle ajaga nad skoori teha ei suutnud ning nii läkski mäng lisaajale. See kulges võitluslikult ja korve lisandus mõlemale poolele. Kui mängida jäi veel 41 sekundit tabas Laane kolmepunktiviske viie Rapla juhtima 77:75. See osutuski võidukorviks, sest rohkem enam skoori ei tehtud. Karlis Apsitis saatis küll viimastel sekunditel teele kaugviske, kuid korvi see ei kukkunud. Sellega sai Rapla kirja oma käesoleva hooaja esimese võidu.

Avis Utilitas Rapla resultatiivseim mängija oli Rait-Riivo Laane, kes viskas 17 punkti. Volodymyr Shevchenko ja Eric Hunter lisasid mõlemad 13 punkti. Sealjuures võttis Shevchenko ka seitse lauapalli. BK Ogre poolt viskas Kristaps Mediss 21 ja Karlis Apsitis 20 punkti.

Järgmise kohtumise peab Avis Utilitas Rapla reedel, 6. oktoobril kui külla sõidetakse Valmiera meeskonnale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare