-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
SportKaiulased hakkasid samme koguma

Kaiulased hakkasid samme koguma

Liikumisaasta on täies hoos, seda tõestavad ka Kaiu kandi inimesed. Kohalik kogukond on võtnud kätte ja hakanud koos kilomeetreid koguma: igal teisipäeval, iga ilmaga.
Mõte kogukonnaga koos samme koguma hakata tuli ettevõtmise eestvedaja Piibe Pärna sõnul koostöös Rapla vallaga. Säärane ühistegevus käib nimelt veel mõnes Rapla valla kogukonnas. „Oli näha, et sellise tegevuse vastu on rahval huvi ja nii otsustasime MTÜ Kaiu Kodukandi juhatusega ettevõtmine teoks teha ja üheskoos kogukonnaga igal teisipäeval ja iga ilmaga jalutamas käima hakata.“
Esimene koos kõndimine leidis aset möödunud nädala teisipäeval. Kohal oli kolmkümmend kõnnisõpra, neist noorim alla kaheaastane. Kilomeetreid olid koguma tulnud nii nooremad kui ka vanemad ning Pärna sõnul oli ilm ilus ja emotsioonid ülevad. Esimesel korral liialt suurt ampsu ei võetud, ütles Pärn, vaid alustati tagasihoidliku kolmekilomeetrise ringiga. „Et kedagi ära ei hirmutaks, eriti neid, kes pole ammu jalutama jõudnud,“ selgitas ta.
Järk-järgult, tasa ja targu pikendatakse iga nädal marsruuti, näiteks eilsel kõndimise õhtul läbiti juba viis kilomeetrit. Kuivõrd sammude kogumist on plaanis teha liikumisaasta lõpuni, võetakse pimeda aja tulekuga kasutusele pea- ja taskulambid. Kui huvi jätkub, ei välista Pärn seda, et sammude kogumisega minnakse edasi ka uuel aastal. „Samuti on plaanis pakkuda mõningaid üllatusi meie usinatele kilomeetrite kogujatele.“

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused