8.7 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
UudisedKotkalend toob kokku üle saja kaitseliitlase ja kaitseväelase

Kotkalend toob kokku üle saja kaitseliitlase ja kaitseväelase

Kaitseliidu kool

9.-15. oktoobrini toimub juba kaheteistkümnendat korda Kaitseliidu kooli tasemeõppe lõpuharjutus Kotkalend. Õppusest võtab osa üle saja kaitseliitlase ja kaitseväelase. Õppureid hinnatakse erinevate lahingülesannete täitmisel. Kursuste lõpuharjutuse peamine eesmärk on anda tulevastele juhtidele võimalikult selge pilt oma rollist ja väärtuslik kogemus allüksuse juhtimisel.
Esialgu ollakse peamiselt Kodilas ja Alus, kus tegutsetakse valdavalt sisejulgeoleku ülesannetega. Seejärel liigutakse kaheks ööpäevaks Rapla valla erinevate piirkondade maastikele, et harjutada lahingülesandeid. Kaitseväe vormis ja relvastatud võitlejaid võib tegutsemas näha Rapla, Kuusiku, Kodila ja Raikküla kandis.
Kaitseliidu ja kaitseväe sõidukid liiguvad ainult põhiteedel ja selleks ette nähtud sihtidel. Imitatsioonivahendeid kasutatakse tiheasustusaladel võimalikult vähe ja öisel ajal pigem mitte. Turvalisuse tagamiseks paluvad korraldajad huvilistel mitte tulla õppuse tegevustele liiga lähedale. Tänavusel Kotkalennul näitavad oma oskusi nooremallohvitseri, reservohvitseri ja reservvanemallohvitseri kursuse õppurid, samuti malevate väikeüksuste taktika (VÜT1) õppes olijad. Lisaks nimetatutele sooritavad naiskodukaitsjad sama õppuse käigus välikoka praktikat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare