-11.7 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
UudisedNelikümmend leedulast ja kutse vastuvisiidile

Nelikümmend leedulast ja kutse vastuvisiidile

Nädala keskel tegid nelikümmend Leedu Vabariigi Raseiniai rajooni farmerit kolmepäevase huvireisi Eestisse ja Rootsi. Reisi programmis olid ühepäevased tutvumised Tallinna vanalinna ning Stockholmi vaatamisväärsustega. Lisaks võeti Tallinnas peatudes aega, et kohtuda siinse Leedu kogukonna esindusega.
Laevareisi ajal esitas delegatsiooni juht Raimondas Petroševicius ülevaate Rootsi Kuningriigi põllumajanduse ajaloost ja tänasest päevast.
Tagasiteel tehti pikem peatus Raplamaal. Võõrustajad ootasid külalisi Valtu seltsimajas. Eestimaa aasta küla 2023 tiitlit kandva Kaerepere küla minevikust ja tänastest oludest rääkis leedulastele külaaktiivi esindaja Jaak Vitsur. Eesti ja Rapla maakonna põllumeeste rõõme ning muresid tutvustasid veteranpõllumehed Tõnu Rahula ning Villem Uustalu. Maakonna tänasel päeval peatus omavalitsuste liidu arendusjuht Tavo Kikas.
Kohtumise lõpus jagati kingitusi ja pikaajaline Raseiniai rajooni ja Raplamaa sõprussidemete hoidja Raimondas Petroševicius esitas Raplamaa põllupidajatele kutse külastada lähikuudel Raseiniai rajooni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused