-11.2 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
PersoonEero Kalberg: mul oli õnn murranguline aeg kaasa teha

Eero Kalberg: mul oli õnn murranguline aeg kaasa teha

1993. aasta augustis sai Rapla linnaks. Sama aasta sügisel olid kohalikud valimised ning linnapeaks valiti Eero Kalberg. „Tihti öeldakse, et ma olin esimene linnapea. See pole õige. Väino Sassi oli alevivanem, kui Rapla sai linna õigused, temast sai esimene linnapea, kes oli samal ajal ka volikogu esimees. Mina olin ainult ühes rollis,“ tegi Eero Kalberg jutu alguses kohe täpsustuse.

Rapla – omanike linn

Rapla volikogu liikmed olid märganud Kehtna vallavalitsuses ettevõtlusnõunikuna töötanud noort meest ja kutsusid linnapeaks kandideerima. Aga enne, kui volikogu Kalbergi ametisse kinnitas, sõelusid personaliotsingu tegijad mitme kandidaadi vahel ja tuli täita teste.
„See oli üleminekuaeg täitevkomiteest omavalitsuseks. Aeg oli täiesti uus, inimesed olid segaduses ja linnapea vastuvõtule soovijatest oli järjekord. Ma ei tea, kas see oli varasemast ajast jäänud komme, aga palju käidi minu juures rääkimas. Tollal oli veel kahetasandiline omavalitsus – maavalitsus tegutses ka, aga mida enam omavalitsused 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused