2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
UudisedKoolisööklad kutsusid kõiki huvilisi sööma

Koolisööklad kutsusid kõiki huvilisi sööma

Eesti suurim koolitoitlustaja Daily avas koolisööklate uksed. Koolitoitu sai maitsmas käia Rapla Kesklinna koolis ja Rapla Vesiroosi koolis.

Möödunud nädala igal lõunal võisid nii lapsevanemad kui ka muud huvilised koolisöökla uksest julgelt sisse astuda, et koolilõuna ise ära proovida. Paistis, et seda võimalust kasutas omajagu inimesi. Sooja lõuna eest tuli koolis tasuda vaid 1,85 eurot ehk summa,  mille eest sööklad õpilastele süüa pakuvad.
Kolmapäeval külastasime Rapla Kesklinna kooli, mille menüüs oli kanarisoto ja mangosmuuti. Positiivne oli näha, et valikuid lõuna kokku panemiseks oli parajalt ja igaüks sai toidu oma taldrikule ise tõsta ja seega ka selle koguse üle otsustada. Mõnusa kõhutäie saamiseks oli risotole lisaks valida kurgisalati, maisi, kapsasalati ja peedisalati vahel. Menüüs olid ka lillkapsas ja brokoli. Kõht sai täis ja toit oli meeldivalt maitsev.
Reedel pakkus Rapla Vesiroosi kool kapsahautist kartuli või riisiga. Kõrvale sai valida riivitud peedi, porgandi, kapsa ja kaalika vahel. Magustoiduks oli kamavaht. Kuigi ehk mõned neist kooslustest tundusid esimese hooga natuke harjumatud, sai ka Vesiroosi koolis kõhu soodsa hinna eest kenasti täis.
Avatud koolisööklate nädal toimus juba neljandat aastat ja selle eesmärk on pakkuda lapsevanematele ja teistele huvilistele võimalust proovida koolitoitu ning kummutada seoses koolitoiduga enim levinud müüte.
„Sel aastal käis koolitoitu söömas-maitsmas lausa 86 inimest, neist meie kooli lapsevanemaid umbes 30. Eelmistel aastatel on huvi märksa väiksem olnud,” rääkis Rapla Kesklinna kooli Daily koolisöökla kokk-juhataja Sirje Kiolein.
„Valdavalt oli tagasiside positiivne, kiideti salati- ja soojaleti valikut. Laps saab endale meelepärase kokku panna ja tõsta taldrikule niipalju, kui süüa soovib. Sellega vähendame ka toidukadu. Paar inimest ei jäänud rahule, toit ei maitsenud,” lisas ta.
Valdavalt on Kesklinna koolil ja Vesiroosi koolil ühised menüüd, need paneb kokku Daily tootearenduse osakond. „Erisusi võib tulla, kui näiteks tarnijalt ei saa õigel ajal toorainet, samuti arvestame oma laste eelistustega ja pakume neile meelepärasemat,” ütles Kiolein. Ta võttis kokku, et nädal oli tore ja koolisöökla sai uusi püsikliente.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare