-11.7 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
UudisedRaamatukogus tutvustati mangade kirjut maailma

Raamatukogus tutvustati mangade kirjut maailma

Jaapani koomiksid ehk mangad ja nendega seonduv (näiteks animed ja cosplay) on tänapäeval tugevalt popkultuuri osaks saanud. Eestis on mangad aga pigem uuem nähtus, rohkem teatakse animeid, mis tihtipeale põhinevad mangadel.

Kuigi ingliskeelsed ja võrdlemisi vähese tekstiga, on mangadel oluline roll laste ja noorte lugemisharjumuse tekkimisel ja hoidmisel. Raamatukogudel on aga võimalus mangade tutvustamises abiks olla ja 7. oktoobril astus Rapla keskraamatukogu esimese suure sammu selles suunas üritusega “Avastame mangade maailma”.
Idee korraldada mangasid tutvustav üritus sai alguse kevadel ühest noorest, kes tuli mangasid küsima, ja avastusest, et Rapla keskraamatukogus neid polegi. Nii said tellitud esimesed mangad ja sellele järgnes mõte korraldada sügisel neid tutvustav üritus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused