18.7 C
Rapla
Laupäev, 20 juuli 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Kaspar Velberg: näitlemisega peab kaasnema teadmatus ja huvi

KUKITEMUKI: Kaspar Velberg: näitlemisega peab kaasnema teadmatus ja huvi

Konstantin Kuningas

Oktoobris jõudis kinno Eduard Vilde jutustusel “Vigased pruudid” põhinev samanimeline Ergo Kulla mängufilm, mille ühes peaosas astub üles Kaspar Velberg.

Teda kirjeldatakse rahuliku mehena, kes enne mõtleb. Lavakunstikoolis oli ta Total SP, totaalselt suurepärane, keda kursakaaslased kadestasid. “Kaspar tantsis kõige paremini, laulis kõige paremini ja näitles ka kõige paremini,” iseloomustas teda sõber ja kolleeg Märt Pius ETV saates “Kontakt”. Kuidas Velberg end intervjuudes tunneb?
“Küllap olen loomu poolest introvertsem inimene, aga võib-olla seoses elukutsega olen muutunud avatumaks ja omandanud oskuse, kuidas intervjuudes kuidagi hakkama saada. Kui minult poleks kunagi intervjuudes midagi küsitud, siis ma küll ei kipuks avalikult sõna võtma, oma tööde-tegemiste ja eriti veel eraelu tagamaid lahkama,” ütleb Velberg.
Velbergi sõnul on oluline see, et ta kasvas maal, Vihterpalus. Vanemad töötasid metskonnas ja Kaspari elu oli metsaga seotud. Velbergid pidasid loomi, isa oli aktiivne jahi- ja kalamees. See võis mõjutada ka Kaspari elukutsevalikut: teatri peale ta ei mõelnud ja teatrisse ei jõudnud. Tallinnas käidi harva, aga üsna kasinad tingimused, fantaasiamängud teritasid võib-olla kujutlusvõimet.
“Vanemate põhiline mõju seisneb vist südameheaduses. Mingi vaade elule… Kõige olulisem siin maailmas on ilmselt südameheadus,” arvab Velberg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare