-15.6 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Naine kitarriga. Mari Jürjensi aasta

KUKITEMUKI: Naine kitarriga. Mari Jürjensi aasta

Konstantin Kuningas

Jalmar Vabarna ütles paari kuu eest Mattias Naani netisaates, et riskantne on teha aastas ainult üks suur kontsert – Trad. Attacki oma eelmisel aastal jäi miinusesse. Vabarna ja Noep räägivad selles saates ka erakontsertidest.

Septembris selgus Kanal 2 saates “Öökülaline”, et Mari Jürjens on tänavu andnud 40 kontserti. “Paaril viimasel suvel on mul tõesti palju kontserte olnud. Avalike kontsertide hulgas ka eraesinemisi. Näiteks pulmades olen palju laulnud,” ütleb Jürjens Raplamaa Sõnumitele.
Üks meeldejäävamaid ja esialgu veidi ärevusttekitav, et kas ta ikka päriselt suudab, oli esinemine suvisel päikesetõusul rabas ühes pulmas. Jürjens pidi kell 1 öösel ärkama, et kella 3-ks rabasse laulma jõuda. “Oli päris külm ja keeruline, aga lõpuks kõik kena,” ütleb ta.
Avalikest kontsertidest toob ta esile Intsikurmu. Jürjens sai üle pika aja taas oma suurekoosseisulise bändiga laval kokku ja see oli nii suur tugi, sest enamasti käib ta laulmas üksi. Läinud suvel kimbutasid teda ka hääleprobleemid ja ta muretses iga kontserdi eel, kuidas hakkama saab. Intsikurmu kontserdil aga suutis Jürjens häälega seotud probleeme kuidagi trotsida ja esinemist täitsa nautida ka.
Hedvig Hanson mainis millalgi, et ei taha kodupaigas Tõrvas eriti esineda, sest inimesed on teda poes näinud ja võlu kaduvat. Jürjens teatab, et tema tänavune Kohila kontsert läks väga kenasti. “Kuna ma väga tihti pole Kohilas esinema sattunud, on kodukandis kontserti anda siiski tore. Palju on tuttavaid nägusid publikus ja hea lähedale minna ja…” nendib ta naeratades.
Kuidas jaksab Jürjens nii, et mänedžeri pole? Aitab abikaasa Mikk. Näiteks traditsioonilist Kumu kontserti (tänavu 4. ja 5. novembril) aitab alati tema korraldada. Ta annab Marile paljudes asjades nõu ja utsitab. Kõik, mis seotud turundusliku või korraldusliku poolega, on tema kanda olnud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused