Sel korral valmistasin pudru mikrolaineahjus ning tavapärasega võrreldes hoopis lisandiga.
Vaja läheb: 1,25 dl hirsihelbeid, 3,75 dl vett, 2,5 dl piima, 0,5 sl oliiviõli, 58 g riivitud Gouda juustu, 1 sl murendatud sinihallitusjuustu, soola, pipart ja murulauku või rohelist sibulat.
Tee nii: Pane suuremasse kaussi, mida saab mikrolaineahjus kasutada, hirsihelbed, vesi, piim ja oliiviõli. Küpsetasin 800 W juures 5-6 minutit. Vahepeal saad piiluda, kui puder on liiga vedel, lase natuke veel küpseda. Kui hirss on valmis, sega hulka juustud ja lase neil sulada. Kuna sinihallitusjuust on üsna soolane, ole ettevaatlik soola lisamisega. Soovi korral võid maitsestada veel soola ja pipraga. Valmis puder peaks olema pehme ja kreemjas.
Kui sinihallitusjuust ei maitse, lisa veidi rohkem riivitud juustu.
Serveerimisel võid sisse segada või peale raputada rohelist sibulat või murulauku.
Putru võid serveerida põhiroana, lisades väikese võisilma, või lisandina näiteks praetud/pošeeritud munale.