-15.6 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
UudisedKäntu rabas mälestati aupaukude saatel metsavendade tegevust

Käntu rabas mälestati aupaukude saatel metsavendade tegevust

Tänavu möödus 75 aastat Käntu lahingust ja sellest, kui Nõukogude okupatsiooniväed vallutasid Relvastatud Võitluse Liidu (RVL) teise staabipunkri. Seda sündmust mälestati pühapäeval, 15. oktoobril Käntu rabas toimunud kokkusaamisel.

Juba aastaid on seal oktoobri keskpaigas koos käidud, et hoida elus mälestust metsavendade tegevusest. Seekord oli päikesepaistelisel päeval punkri asukohas kokku tulnud ligikaudu 50 inimest. Kokkusaamiste initsiaator ja läbiviija on Aimar Maiste. Metsavendade mälestuse talletamise ja elus hoidmise võttis ta oma südameasjaks juba mitu aastat tagasi. Näiteks viis ta läbi metsavend Endel Redlichi mälestuskivi avamise ning hoolitseb RVL-i teise staabipunkri asukoha korrashoiu eest. Vahetult enne pühapäevast kokkusaamist organiseeris ta sealse mälestuskivi juurde lipumasti, kus lehvis kogu päeva sinimustvalge lipp.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused