-11.2 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Millal sina viimati kunstigaleriis käisid?

KUKITEMUKI: Millal sina viimati kunstigaleriis käisid?

Mia Cordelia Kitsing

Nagu süda pumpab vere üle keha laiali, niisamuti toimivad kunstigaleriid kunstnike ja avalikkuse vahelise suhtluse vahendina. Ilma kunstigaleriideta ei jõuaks kunstniku looming nii kergesti, kui üldse, inimesteni.

Galeriide üks olulisemaid rolle ongi kunsti ja selle loojaid lavale tuua, aidata tärkavatel ja ka juba väljakujunenud kunstnikel oma loomingut ja talenti laiemale publikule tutvustada. Külastaja saab tutvuda teoste kaudu kunstnike vaatenurkadega ja seeläbi süüvida endasse ja oma mõttemaailma ning võib-olla teha seal mõned muudatused või täiendused. Mõned küsimused, mis võiks kunstisaalis mõtteis ringi käia on: milline on teose teema või sõnum? Mida kunstnik sellega väljendada püüdis? Milliseid tundeid see endas tekitab?
Millal sa siis viimati kunstigaleriis käisid? Võib-olla on su vastus “väga ammu”, sellest pole midagi. Juba aastast 2010 tegutseb Rapla kesklinnas Raplamaa kaasaegse kunsti keskus. Keskuse asutasid kaks Raplamaa kunstnikku, Riin Pallon ja Kairi Orgusaar.
“Keskuse eesmärk on tutvustada kaasaegset kunsti kogu selle mitmekesisuses; kunstimaastikul paralleelselt tegutsevaid kunstisuundi ja erinevaid kunstnike põlvkondi. Sõna “kaasaegne” ei viita moodsusele, vaid pigem tänapäeva kunstikeskkonna eripärale, kus kunstnikul on vabadus kasutada laia võimaluste spektrit oma ideede väljendamiseks, mis ei välista ka klassikalisi tehnikaid.
Kunst on eelkõige vabadus luua ja kunstikeskuse avar galerii on mõeldud kohana, kuhu on oodatud loovus kogu oma mitmekesisuses – olgu vormistamise materjaliks klaas, maal või multimeedia, või koostööpartneriks hoopis muusik, näitleja või luuletaja,” tutvustavad naised ise kunstikeskust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused