-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
PersoonNiinemets ja Allika: „Me oleme kas meistrid või mitte keegi.“

Niinemets ja Allika: „Me oleme kas meistrid või mitte keegi.“

Saaremaa ralliga tõmmati autospordi hooajale joon alla. Kaheksal järjestikusel korral on meie maakonna sõitjad Taavi Niinemets ja Esko Allika suutnud seljatada kõiki konkurente, tulles oma klassis meistriteks, nii ka sel aastal. Kolmandat aastat saavad mehed astuda EMV6 klassi meistritena poodiumi kõrgeimale astmele.

Viis karikat võitlesid Niinemets/Allika välja EMV9 klassis, kus võtavad mõõtu veoautod. Kas te kujutate ette seda adrenaliini, hirmutunnet, kui ühel hetkel teie juhitav masin sõidab põhjagaasiga, kuhu tahab, võimaluseta peatuda? Taavi ja Esko on seda tunnet tundnud. Taavi jaoks oli just see Leedu sõit tema pikaaegse sõidukogemuse kõige ekstreemsem olukord.
„Mingi nuki peal arvasin, et pean natukene vasakule hoidma, aga pidin hoopis paremale ja siis lendasime täishooga põllu peale. Hea, et püsti jäime, aga auto seisma ei jäänud. Me lihtsalt vaatasime, kuidas rahva poole kimame, kõik inimesed jooksid laiali, aga üks jäi istuma. Mõtlesin, et kas me tõesti saame nüüd sellele ühele inimesele pihta,“ meenutab Taavi. Õnneks lõppes sõidueksimuse ja mittetöötavate tagapiduritega õnnetus õnnelikult ja keegi viga ei saanud.
Esko jaoks oli kõige adrenaliinirohkem hetk, kui nad üldse esimest korda rallit sõitmas käisid. Meeste kokku pandud legendis oli midagi nihu läinud ja nad lõpetasid külili puude vahel. „Järgmisel rallil ma sellepärast enam ei osalenudki, vaid läks minu asemel teine inimene autosse. See oli tugev mõttekoht. Ega mul ole see ralli kunagi väga lihtsalt tulnud, aga peab kogu aeg rohkem arenema ja tegutsema,“ ütles ta. Motivatsiooni radadele naasta andis isikliku ralliauto ehitamine. „Mõtlesin, et pagan küll, mehaanik ma ka lihtsalt ei ole, ja proovisin uuesti,“ selgitab Esko.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
18. okt. 2023 10:06

Palju õnne ja jätkuvat edu! Hoitke kõrgel Rapla meeste kuulsusrikast lippu!

Kõik uudised
Kuulutused