7.7 C
Rapla
Esmaspäev, 6 mai 2024
SportJärvakandi Lumemängudel ei sadanud lund, kuid see-eest puhus raju tormituul

Järvakandi Lumemängudel ei sadanud lund, kuid see-eest puhus raju tormituul

Järvakandi Vibuklubi Ilves

Eesti vibulaskurite välihooaega lõpetav võistlus toimus juba traditsiooniliselt oktoobri alguses Järvakandis. Nagu Vibuklubi Ilves juht Raul Kivilo märkis, mäletab ta oma pika karjääri jooksul vaid korra võrreldavaid tuuleolusid ning sedagi kaugel Kreekas toimunud võistlustel.

Varem on Lumemängud lähtuvalt nimest toimunud nii üsnagi talvistes tingimustes kui ka vastupidiselt ootustele üsna soojades ja suvistes, enamjaolt siiski üsna jahedates ja heitlikes sügisestes ilmaoludes. Seekordseks ilmaks polnud aga ilmselt ükski laskur valmis, sest nagu võistluste ajal ja järel arutati, polnud isegi vanemad laskurid oma pika karjääri jooksul sellist marutuult näinud, nagu 7. oktoobril Järvakandi vibustaadionil puhus.
Ühelt poolt keerulisemaks, kuid teisalt veidi lihtsamaks tegi seekordse võistluse asjaolu, et lasti enam mitte nii tavapärast harjutust nimega 1440, mis tähendab, et alustatakse pikemate (naistel 70 m ja meestel 90 m) distantsidega ning siis liigutakse järk-järgult lühemate distantsideni (neljas distants on nii naistel kui ka meestel 30 m). Tuulistes oludes on lühematel distantsidel veidi lihtsam sihtimise ja käe märklehe tsentris hoidmisega hakkama saada, kuigi väga suure tormiga pole seegi enam kergete killast ülesanne.
Naiste sportvibu klassis jagasid esimesed kaks kohta Järvakandi Ilvese laskurid. Triinu Lilienthal (1214 silma) tuli võitjaks ning Bessi Kasak teiseks (1153 silma). Nagu resultaatidestki näha, tegi tuul oma töö ning pühkis mõlema tavapärastest tulemusest mitukümmend silma. Meeste sportvibu arvestuses polnud Ilvesel seekord esindajat välja panna ja nii viis võidu Tallinnasse Tanel Kaasik (Tallinna Vibukool, 1073 silma).
Naisveteranide 50+ klassis võidutses ilveslane Eve Kivilo 1083 silmaga ning meesveteranide klassis saavutas Läti veterani Eduards Lapsinši järel teise koha ilveslane Hannes Kraav 1102 silmaga.
Neidude U-18 vanuseklassis saavutasid Ilvese sportlased Nora Haas (1077 silma), Lisette Marie Gold (917 silma) ning Kairid Eleen Sinikas (905 silma) suisa kolmikvõidu. Noormeeste samas vanuseklassis said ilveslased Mikk Mihkelson teise koha (900 silma) ning Mart Mihkel Makko 4. koha (803 silma).
Tüdrukute U-13 arvestuses tegid taas suurepärast tööd ilveslased Karoline Kivilo, kes võitis tulemusega 697 silma, ning Hanna Ansen, kes sai tulemusega 693 silma teise koha. Tüdrukute tulemusi vaadates tundub, nagu neid tuul ei häirikski, sest nende tulemused jäid täiesti perfektsest skoorist 720 silma vastavalt 23 ja 27 silma kaugusele. Kahe esimese seljataga saavutasid Ilvese tüdrukud Agnes Ansip neljanda (590 silma) ning Eliise Marie Kalda (583 silma) viienda koha. Poiste samas arvestuses tegid Ilvese poisid puhta töö ning järjestus nägi välja selline: võitis Mattias Kraav (681 silma), teiseks tuli Ain Markus Välja (646 silma) ning kolmas oli Ranno Laande (635 silma).
Et Lumemängud olid ühtlasi ka Kalevi noorte meistrivõistlused, siis riputati kõikidele noortele kalevlastele kaela vastavad medalid. Kokku trotsis Lumemängudel tugevat tormituult 41 tublit laskurit, sealhulgas külalised Lätist ning igaüks neist oleks tegelikult olnud juba ainuüksi võistluse lõpetamise eest medalit väärt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare