-11.2 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
SportVutitrall Rapla jalgpallihallis

Vutitrall Rapla jalgpallihallis

Taavi Tüvist/Raplamaa JK

Raplamaa lasteaedade jalgpallipäeva ”Vutitrall” traditsioon sai alguse 2013. aasta kevadel. Sedasi on ta kestnud kümme aastat vaid ühe katkestusega COVID-19 ajal.
”Vutitrall” on niinimetatud rändav üritus ja seda on korraldatud erinevates kohtades: Rapla, Kohila, Kehtna ja Märjamaa staadionitel. Viimased korrad on jäänud üritus Raplasse jalgpallihalli püsima.
Paaritunnise jalgpallipäeva sees tehakse esmalt kehad soojaks erinevate liikumistegevustega ja oleme ka õpetajaid kaasa tegema saanud. Lastele pakub see väga vinget elamust, kui nende õpetaja jookseb. Viimasel vutitrallil 18. oktoobril Rapla jalgpallihallis osales 112 last viiest lasteaiast. Kahjuks oli seekord osalemise geograafia ahtake ja osalesid peamiselt Rapla valla lasteaiad.
Jalgpallimäng on parim viis tuua lapsed sportima ja saama esmaseid kogemusi. Jalgpall on lihtne, kaasahaarav ja arendav mäng, sest arendab erinevaid oskusi, lisanduvad sotsiaalsed oskused grupitegevustes. Rapla maakonnas pakuvad lasteaialastele jalgpalliringi tegevusi Raplamaa jalgpallikool Raplas ja Märjamaal. Need toimuvad nii lasteaias kohapeal kui ka jalgpallihallis ning Märjamaa spordihoones.
Kohila Püsivuse jalgpallikool viib sarnaseid asju läbi Kohila valla lasteaedades kohapeal. Huvikoolil Kratila on töös jalgpalliringud Alu, Hagudi, Kehtna ja Valtu lasteaias.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused