-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
SportKrusensterni jooksust võttis osa 88 spordisõpra

Krusensterni jooksust võttis osa 88 spordisõpra

Pühapäeval kogunesid 88 jooksu- ja kõnnisõpra Purila bussipeatusesse, et 33. korda välja selgitada Krusensterni jooksu parimad. Raja läbis kõige kiiremini Rapla jooksuklubi noorsportlane Kalev Hõlpus.

Kõik osalejad, nii jooksjad kui ka kõndijad, võtsid mõõtu 4,2-kilomeetrisel rajal, mille finiš oli Hagudi mõisa juures. Tänavust jooksu saatis igati ilus sügisilm, mida kinnitas ka korraldaja Erik Horn. See oli tema sõnul ilmselt ka üks põhjustest, miks kohal oli niivõrd palju spordisõpru.

Meeste arvestuses kulges jooks eriti põnevalt. Rapla jooksuklubi kahel sportlasel õnnestus napsata poodiumil esimene ja teine koht, seda kõigest kahesekundilise ajavahega. Tasavägises võitluses õnnestus esimesena finišijoon ületada Kalev Hõlpusel ajaga 13.17, tema kannul kohe Sten Ütsmüts tulemusega 13.19. Poodiumi kolmandale astmele astus sel korral SK Audru jooksja Meelis Mäe ajaga 14.28.
Hõlpus, kes oli raja kiireim, ütles, et tingimused olid küll mõnusalt tuulevaiksed, kuid õhk oli siiski jahe. „Läksin kohe stardis jooksu vedama ja klubikaaslane Sten hoidis ennast peaaegu kogu distantsi minu seljataha. Alustasin üsna rahulikult, iga kilomeeter läks järjest kiiremaks. Sten üritas kakssada meetrit enne lõppu kiirenduse teha ja mind maha raputada, aga õnneks oli mul veel piisavalt jõudu, et sellele vastata,“ võttis noormees jooksu kokku.
Naiste seas näitas kiiremaid jalgu Täppsportlaste klubis võistlev Liliana Torn ajaga 15.51, kellele järgnes Rapla JK sportlane Ritve Reinumäe tulemusega 16.37. Pronksmedali sai kaela samuti Rapla jooksuklubi noorsportlane Keit-Liis Kõiv, tema aeg oli 18.57.
Võistluse järel kuulutati välja ka parim meesveteran, kelleks osutus 1977. aastal sündinud Asko Kuusalu tulemusega 15.06, parim naisveteran oli aga 1969. aastal sündinud Li­liana Torn tulemusega 15.41. Premeeritud sai ka noorim lõpetaja, kes sel korral oli 2023. aastal sündinud Triinu Kunevitš Hagudi külast, kes finišeerus koos lapsevanemaga. Vanim lõpetaja oli Rein Piirsalu (1946. a) Kaasiku külast.
Igal aastal hõigatakse Krusensterni jooksul välja suurim pere, kes võistlusest osa võttis. Sel korral premeeriti kaht perekonda: 9-liikmeline perekond Kaljur ning võistlejad perekonnanimega Aas, kelle suguvõsast oli kohal 14 osalejat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused