14.9 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
ValladKehtna valdVallad on Euribori tõusuga toime tulnud

Vallad on Euribori tõusuga toime tulnud

Intressimäärade ehk Euribori kiire tõus on mitmel juhul mitmekordistanud Eesti perede kulusid. Parajat väljakutset on see pakkunud aga ka valdade finantsosakondadele. Raplamaa neli omavalitsust on endi sõnul pigem hästi majandanud ning laenuvõimekus neil kadunud ei ole.

Kohila vallavanem Allar Haljasorg ütles, et valla laenukoormus on pisut väiksem kui 10 miljonit eurot ning intressikulude tõusuga on arvestatud ja finantseerimisotsused tehtud targalt. „Kui intressikulude kasvu vaadata kontekstis, milles vald on ellu viinud vajalikud investeerimisotsused, ning arvestades lähimineviku ehitushinna indeksit ja üldisi inflatsioonimäärasid, siis on Kohila vald targalt majandanud,“ täpsustas ta.
Vallavanema hinnangul on intressikulude kasv paratamatus, mis on aga andnud täiendava stiimuli mistahes majanduskulude ülevaatamiseks. Kohila vallal on endiselt võimekust täiendavalt laenu juurde taotleda, kuid vallajuhina peab Haljasorg oluliseks hoida mõõdukalt head finantsvõimekust ka keskpikas perspektiivis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare