-11.7 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
SportRaplamaa Jalkafest tõi kohale üle 600 lapse

Raplamaa Jalkafest tõi kohale üle 600 lapse

Raplamaa jalgpallikool

27.-28. oktoobril toimus Rapla jalgpallihallis selle aasta suurim meie maakonna jalgpalliüritus Raplamaa Jalkafest 2023, mis tõi kohale üle 600 lapse.
Koolivaheaja viimastel päevadel toimus 7-12-aastastele poistele ja tüdrukutele 13 vanuserühmas jalgpalliturniir. Kogu Eestist tuli kokku üle 50 võistkonna. Lapsed võtsid mõõtu rohkem kui kahesajas kohtumises ja selle käigus löödi sadu väravaid. Koos laste ja vanavanemate, sõprade ja muidu huvilistega käis jalgpallihallist läbi julgelt üle 1000 inimese.
Aset leidsid uues formaadis (3 vs 3) turniirid. Selle formaadi eripära on, et mängitakse pisematel väljakutel ja väikeste väravatega, kus pole ka eraldi väravavahti ja keegi käsi ei kasuta. Mängud on intensiivsed ja toovad välja mängijate individuaalse osavuse ning ka meeskondliku mänguküpsuse või vajakajäämise. Kunagi nimetati seda hoovijalgpalliks. Kokku osales nendes mängudes 35 võistkonda, nende seas võistkonnad nii Tartust, Pärnust, Tallinnast kui ka mujalt. Treenerid kiitsid selle mõtte heaks ja on oodata suuremat osavõttu tulevikus.
Kes võitis ja kuidas läks Raplamaa võistkondadel? Võitsid kõik lapsed, kes olid võistlema tulnud, aga medalid ning karikad said siiski esikolmikusse tulnud võistkonnad. Kui tuua eraldi välja Raplamaale jäänud esikolmikukohad, siis need on: poisid 2013. a 1. koht Raplamaa JK; poisid 2014. a C tase 2. koht Raplamaa JK Punane; tüdrukud 2015. a 2. koht Kohila Püsivus; poisid 2016. a 3. koht Kohila Püsivus.
3 v 3 turniiride meie maakonna parimad:
poisid 2013 3. koht võistkond Villi (Villi Land, Marten Palmi, Ken Steven Kristal)
poisid 2014 2. koht võistkond Kennet (Kennet Kristal, Hendri Vahtra, Oliver Soovik, Emir Tagaküla)
poisid 2015 2. koht võistkond RJK Rapla (Arthur Meresmaa, Jarek Kajupank, Casper Tamme, Alexander Tamme)
poisid 2015 3. koht võistkond Lukase Team (Lukas Lehtoja, Kristofer Koolma, Karl Männa) poisid 2016 2. koht võistkond Rapla Jalkaprod (Hugo Männa, Raul Hiiema, Lukas Läätsim, Oliver Koolma, Lars Nauri)
poisid 2016 3. koht võistkond Märjamaa (Kaspar Kalmiste, Tymur Akhtyrtsev, Kaur Reedik, Riko Djakiv).
Lisaks pallimängudele korraldas tõukerataste firma Hoog lastele tõukerattaga liiklemise ohutuskoolituse. Lastele meeldis ka see osa väga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused