6.6 C
Rapla
Reede, 17 mai 2024
SportRaplamaa spordimängud vajavad reformi

Raplamaa spordimängud vajavad reformi

Raplamaa spordimängudel võtavad omavahel mõõtu meie maakonna vallad. Tänavune aasta näitab aga, et osalejate huvi spordimängude vastu on üsna leige, mistõttu leiavad erinevad osapooled, et vajatakse muutust.

Traditsiooniline valdadevaheline mõõduvõtt on tänavu toimunud juba alates veebruarist. Võisteldud on väga erinevatel aladel petankist võrkpallini. Vaadates aga otsa tabelile, kus kajastuvad osalejate arvud, on näha, et mõnel juhul on eri valdadest kohal üksikud inimesed või pole mitte ühtegi sportlast.
Rapla Maakonna Spordiliidu tegevjuht Janar Soo nõustub, et huvi spordimängude vastu on olnud leige. „Osalus sõltub suuresti valla sporditöötajatest, kes valla esindused kokku panevad. Minu jaoks on see selge signaal, et selline spordimängude kontseptsioon ei kõneta meie maakonna rahvast ning plaan on tuleval aastal see reformida,“ ütles ta.
Spordiliidu juhatuse septembrikuu koosoleku protokollist selgub samuti, et kuigi võistlused lähevad üldjoontes hästi, vajab süsteem uuendamist. Soo nägemus on protokolli kohaselt selline, et spordimängudest saaks pigem liikumisüritus ning vallad võtaksid omavahel mõõtu meistrivõistlustel. Koosolekul otsustati, et spordimängude disainimiseks korraldatakse eraldi töötuba ning spordimängud kirjutatakse spordiliidu arengukavasse.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
raplakas
1. nov. 2023 19:29

“et spordimängudest saaks pigem liikumisüritus ning vallad võtaksid omavahel mõõtu meistrivõistlustel. ” – Üks ei välista teist. Liikumisüritusi on niigi piisavalt, see oleks Spordimängude surm.