19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
LisalehtMaavarade teemaplaneering lubab kaevandamisega seotud probleeme leevendada

Maavarade teemaplaneering lubab kaevandamisega seotud probleeme leevendada

Kliimaministeerium ning regionaal- ja põllumajandusministeerium alustasid Raplamaal maavarade teemaplaneeringu koostamist. Uus dokument peaks aitama maavarade kaevandamist paremini planeerida ja lahendada mitmeid tänaseid murekohti.

Uurisime Raplamaal esile tõusnud probleemide valguses, mida uuest teemaplaneeringust oodata. Küsimustele vastasid regionaal- ja põllumajandusministeeriumi planeeringute valdkonna nõunik Alan Rood, kliimaministeeriumi maavarade valdkonna nõunik Harry Kuivkaev ja Skepast & Puhkim ruumilise planeerimise osakonna juht Triin Koorits.

Raplamaa omavalitsused (eriti just Harjumaa piiril asuv Kohila vald) on hulgaliselt laekuvate uuringulubadega hädas ning see teeb ka kohalikud ärevaks. Omavalitsusel ei ole uuringuloast keeldumiseks palju võimalusi. Kuidas teemaplaneering seda olukorda muudab? Kas üle kogu valla pillutud uuringulubade hulk hakkab vähenema?
Jah, just mainitud murede lahendamiseks planeering ongi ellu kutsutud, sest seni jättis maavarade uurimise ja kaevandamise planeerimine soovida. Aastakümnete jooksul ei teadnud KOV-id, mis piirkondadesse, millal, mis projektide teostamiseks on maavarasid 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare