-12.3 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
UudisedMathura uues luulekogus kõlab ilus-valus möödunu järelkaja

Mathura uues luulekogus kõlab ilus-valus möödunu järelkaja

Luuletaja ja kunstnik Margus Lattik, kunstnikunimega Mathura, esitles 7. novembril Tallinnas oma uut luulekogu “Sostenuto”, millega tähistas ühtlasi ka oma 50. sünnipäeva.

Trammiga läbi vihmase Tallinna raamatuesitlusele sõites tundsin selle linna suhtes ühtäkki võõristust. Meeleolule ei aidanud kaasa seegi, et ma esitluse kohta REaD raamatupoodi esiti üles ei leidnud. Asub see Kopli taga Põhjala tehase loomelinnakus, kus kunagi asus Vene-Balti laevatehas ja hiljem Eesti Kummitööstus. Kui aga raamatupoe (mida ühtlasi nimetatakse ka Ankru saaliks) uksest sisse astusin, võttis mind vastu soe ja hubane õhustik.
Mitmeid tuttavaid, ka Raplamaaga seotud inimesi nähes tuli peale heldimus ning külm ja kauge kivilinn jäi seljataha. Kui aga Mathura veel ka luuletusi hakkas lugema ning Maimu Jõgeda tema luule taustaks ja vahele akordionit mängis, kadusid aeg ja ruum sootuks ära.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused