-10.6 C
Rapla
Kolmapäev, 6 dets. 2023
ArvamusAvalik pöördumine Isamaa Erakonnale

Avalik pöördumine Isamaa Erakonnale

Avo Keel, Eesti Keskerakonna Pärnumaa piirkonna esimees

Neljapäeval toimub Pärnu Linnavolikogus parkimistasu tõstmise eelnõu teine lugemine, mille vastuvõtmise korral suureneb nii kohalike elanike kui ka linnakülastajate maksukoormus. Olles jälginud Riigikogu istungeid ning Isamaa juhtivpoliitikute sõnavõtte, mis kritiseerivad teravalt maksutõuse ja uute maksude kehtestamist, siis on äärmiselt kahetsusväärne, et Pärnu linnas tegutsetakse risti vastupidiselt.

Eriti nõutuks teeb Isamaa fraktsiooni käitumine, kes ei seisa parkimistasude tõstmise vastu. Sealhulgas tegutseb kahepalgeliselt ka Pärnu Linnavolikogu esimees Andres Metsoja, kes mõistab parlamendis viibides ühemõtteliselt hukka Reformierakonna valitsuse poolt kavandatava maksukoormuse tõusu, kuid hoiab kodulinna volikogus selles küsimuses madalat profiili. Öeldakse, et vaikimine tähendab nõusolekut. Kas tõesti ajab Isamaa Toompeal üht ja Pärnu linnas teist poliitikat?

Olukorras, kus Eesti majandus on langenud kuus kvartalit järjest ja järgnevatel aastatel tõuseb märgatavalt meie inimeste maksukoormus, on Pärnu Linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon parkimistasude tõstmise vastu. Samas mõistame, et kuna tänaselt koalitsioonilt, kuhu kuuluvad lisaks Isamaale veel Reformierakond ja linnapea Romek Kosenkraniuse valimisliit, on niivõrd suurt vastutulekut võimatu eeldada, siis oleme teinud omapoolsed kompromissettepanekud, mis ei too kaasa niivõrd suurt maksukoormuse tõusu.

Linnavalitsuse küünilist suhtumist näitab eriti ilmekalt asjaolu, et kui ametnikele tagatakse tasuta parkimine, siis näiteks väljastpoolt Pärnu linna tööl käiv õpetaja peab oma raha eest soetama 850 eurot maksva aastase parkimisloa. Pärnu linnas ei ole autostumise probleem niivõrd suur, et sellele viidates tuleb mõnes piirkonnas parkimistasu tõsta kordades.

Kutsun Pärnu volikogusse kuuluvaid Isamaa esindajaid hääletama parkimistasude tõstmise küsimuses südametunnistuse järgi, mitte aitama kaasa Reformierakonna ja Romek Kosenkraniuse valimisliidu kavatsusele suurendada niigi keerulises majandusolukorras täiendavalt inimeste maksukoormust.

 

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
18. nov. 2023 05:55

Antud kaasus näitab kujukalt et EKRE l ja Isamaal ei ole mingit vahet. Ühed populistid kõik! Rahvale aetakse vaid pudru kõrvade vahele.

raplakas
20. nov. 2023 13:12

Miks on RS Pärnu kesikute hääletoru? Toimetuse poliitiline eelistus?

Kõik uudised
Kuulutused