-2.8 C
Rapla
Reede, 1 dets. 2023
SportRapla maakonna tugevamad võistlesid lamades surumises

Rapla maakonna tugevamad võistlesid lamades surumises

Kalev Kotto, Rapla RJSK treener

Laupäeval, 11. novembril toimusid Kilingi-Nõmmes noorte, juunioride ja seenioride Eesti meistrivõistlused klassikalises lamades surumises. Rapla maakond oli esindatud kahe klubiga – Rapla Raskejõustiku SK ja Märjamaa Power.

Märjamaa Powerit esindas seekord kaks võistlejat – üks juunior ja vanameister Mihkel Laurits. Noorele mehele oli see esimene kord osaleda Eesti meistrivõistlustel ja see võistlus oli kogemuste kogumiseks, reeglitekohast tulemust ei õnnestunud kirja saada. Vanameister Mihkel Laurits võitis oma vanuserühma M4 karika tulemusega 100 kg.
Rapla Raskejõustiku SK meeskonnas oli kümme võistlejat – 7 noort (2 neidu ja 5 noormeest) ja 3 juuniori (1 neiu ja 2 noormeest). Selline võistlus on hea proovikivi, kuidas õnnestub sportlastel lisaks heale füüsilisele vormile hakkama saada pingega. Katsete sooritamised trennis ja võistlustel on väga erinevad, mis vajab harjumist ja kogemusi. Eriti vajalik on see noortele, kellel võistluskogemust veel napib. Rapla RJSK meeskonna jaoks oli tegu õnnestunud võistlusega. Erinevates klassides tehti rekordeid, võideti, saadi medaleid ja karikaid.
Esimesena läksid võistluspõrandale meie neiud Linda-Kimberli Viigipuu ja Melissa Välman. Tüdrukud olid väga tublid ja saavutasid oma kehakaalus kaksikvõidu. Linda surus oma isiklikuks rekordiks 40 kg ja tuli kehakaalus -57 kg Eesti noortemeistriks. Melissa tuli võistlema vaatamata pikale treeningpausile ja saavutas 30 kg 2. koha noorte arvestuses.
Poisid olid samuti väga tublid. Karl Aleksander Aedla surus 142,5 kg ja tuli sellega kehakaalus -105 kg käesoleva aasta Eesti meistriks noorte arvestuses. Noorte ABS arvestuses kuulus Karlile kolmanda koha karikas. See oli talle neljas Eesti meistritiitel 2023. aastal.

Tulemused noorte  arvestuses:
Neiud
Linda-Kimberli Viigipuu kehakaalus -57 kg tulemusega 40 kg Eesti meister
Melissa Välman kehakaalus -57 kg tulemusega 30 kg 2. koht
Noormehed
Aron Prey kehakaalus -59 kg tulemusega 57,5 kg 2. koht
Artur Rosenthal kehakaalus -66 kg tulemusega 55 kg 4. koht
Jan-Raien Rüütmaa kehakaalus -83 kg tulemusega 82,5 kg 9. koht
Karl Aleksander Aedla kehakaalus -105 kg tulemusega 142,5 kg Eesti meister
Karel Valter kehakaalus -120 kg tulemusega 70 kg 2. koht

Edasi oli kord meie tiimi juunioride käes. Gerda Sõõrumaa oli väga tubli ja saavutas isiklikku rekordit kordava 45 kg kolmanda koha oma kehakaalus. Noormehed, kes tulid võistlustele vähese treeningu pealt (kaitsevägi, kool ja töö), olid väga tublid. Meie juuniorid võitsid võistkondlikult kolmanda koha karikad.

Tulemused juunioride arvestuses:
Neiud
Gerda Sõõrumaa kehakaalus -63 kg tulemusega 45 kg 3. koht
Noormehed
Marten Oberg kehakaalus -83 kg tulemusega 107,5 kg 4. koht
Andre-Andy Bernhardt kehakaalus -105 kg tulemusega 77,5 kg 3. koht

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused