-4.3 C
Rapla
Laupäev, 2 dets. 2023
SportValtu spordimaja võõrustas lauamängude nädalavahetust

Valtu spordimaja võõrustas lauamängude nädalavahetust

Ants Lindre

Möödunud nädalavahetusel peeti Valtu spordimajas kahed vabariiklikud võistlused. Laupäeval, 18. novembril toimusid Eesti meistrivõistlused lauamängude mitmevõistluses, mis koosnevad teatavasti neljast alast: male, kabe, lauatennis ja koroona. Pühapäeval toimusid samas Eesti spordiveteranide individuaal- ja võistkondlikud MV koroonas.
Ühtlasi selgusid maakonna meistrid erinevates võistlusklassides. U18 klassis osales neli noormeest, meilt Ronnie Rüüson, kes tuli ka maakonna meistriks. Ka naisi oli võistlemas ainult kolm. Ülle Laasner saavutas 2. koha, kuid oli parim nooremas vanusegrupis ja ühtlasi ka maakonna meister. Mehi osales 19, kes mängisid Šveitsi süsteemis 7 vooru. Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuses sai Tambet Siemer 3. koha, olles ühtlasi parim ka M50-64 klassis. Samas grupis oli Heiki Sassian kolmas. Maakonna MV M19-59 klassis oli Tambet samuti esimene, talle järgnesid Riho Rüüson ja Siim Esko. M65+ klassi Eesti meistri tiitli võitis Tarmo Lukk. Maakonna M60-69 vanusegrupi paremusjärjestus: 1. Tarmo Lukk, 2. Enn Viitkar, 3. Heiki Sassian.
Pühapäevastel koroona meistrivõistlustel osales 8 naist, kes mängisid omavahel turniirisüsteemis 4 geimi. N35-59 klassis võitis esikoha Eve Maido. 28 meest mängisid 9 vooru Šveitsi süsteemis. Maksimaalselt oli seega võimalik koguda 36 geimivõitu, kus iga võit andis ühe punkti. Üldvõitjaks tuli Kaupo Helm-Rosin Pärnust 24 punktiga. M70+ vanusegrupis kogusid kolm paremat mängijat kõik 19 punkti, kuid parem Bucholzi koefitsient andis esikoha Valter Viisutile. Võistkondlikus arvestuses summeeriti 6 parema võistleja kohapunktid oma vanusegrupis. Vanusegrupi võitjale arvestati 15 punkti, edasi 14, 13 jne. Siin saadi Pärnu ja Saaremaa järel 3. koht. Peale Eve ja Valtri kuulusid võistkonda veel Reine Toomla, Arne Karming, Heiki Sassian ja Kalju Kalda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused