0.5 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
GaleriiGalerii: Rapla kultuurikeskuses avati Riho Sibula nimeline tuba

Galerii: Rapla kultuurikeskuses avati Riho Sibula nimeline tuba

Rapla kultuurikeskus sai juurde veel ühe toa, mis kannab maineka ja siinse kandi jaoks olulise inimese nime. Teisipäeva õhtul avati Riho Sibula nimeline tuba.

Uue väljanägemise sai endale seni kultuurikeskuse tagatoaks nimetatud ruum, kuhu pääseb kohvikust Hollivuud. Vastvalminud toas saab uudistada Riho Sibula isiklikke esemeid, plaate ja kontsertide plakateid. Sellel seinal on suuremõõtmeline Ilmar Kruusamäe maal Riho Sibulast, mis siiani rippus Tartu Ülikooli raamatukogu seinal. Toas on kaks Riho kitarri ning hulgaliselt lugusid tema teiste kitarride kohta. Toas on võimalus kuulata Sibula muusikat.
Riho Sibula tuba valmis kultuurikeskuse ja MTÜ Kuukitarr koostöös. Toa kujundas Mari Kaljuste. Algul mõlgutas MTÜ mõtteid rajada selline ruum Hiiumaale, Riho Sibula viimase elupaiga lähedale, aga Vaiko Epliku tõukel valiti asukohaks hoopis tema sünnipaik ehk Raplamaa.
„Ühtepidi kurb ja teistpidi rõõmus päev,” ütles MTÜ Kuukitarr juhatuse liige Ain Agan toa avamisel. Ta lisas, et toast on veel mõned esemed puudu, kuid ei hakanud neid eraldi välja tooma. „Las see jääb teile üllatuseks, kui tulete siia mõnikord tagasi,” lisas ta.
„Minul on ainult õnn nii lihtsalt selline uhke tuba majja saada,” ütles kultuurikeskuse juhataja Age Rebel. Kultuurikeskuses on mitmeid teisigi kultuuritegelaste nime kandvaid tubasid, kuid nende loomisega on kultuurikeskus ise tihedamalt seotud olnud. „Meie oleme andnud ainult need neli seina,” ütles Rebel ja lisas: „Meil on au hoida Riho mälestust ja kogu seda varandust, mis siin toas on.”
Riho Sibul sündis Raplas 1958. aastal ja lahkus meie seast möödunud aasta 20. novembril Tallinnas. Ta õppis Järvakandi keskkoolis, kus alustas muusikuteed kitarristina kohalikus ansamblis Welled. Pärast kooli jätkus pillimäng ansamblites Magnetic Band, In Spe, Propeller, Kaseke ja VSP Projekt. 1987. aastal loodud Ultima Thule peamise laulukirjutaja ja kähehäälse solistina kujunes Rihost ka üks hinnatumaid lauljaid eesti rokkmuusikas. Tema tekstitundlikud ja intiimsed sooloalbumid kinnistasid veelgi Riho Sibula positsiooni eesti muusikas.
Vastvalminud toa avamisele järgnes Riho Sibula postuumselt ilmunud sooloalbumi „Viimane” esitlus kultuurikeskuse saalis. Tasuta kontserdil esitasid Sibula laule tema sõbrad ja kaasteelised.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused