1.7 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedKuidas küll pääseda välja Rapla riigimajast?

Kuidas küll pääseda välja Rapla riigimajast?

Rapla riigimajast välja pääsemine võib kujuneda keeruliseks, kui sul ei ole kaelas kiipkaarti, mis kõik uksed avab. Sellisest olukorrast leidis end Kelba külavanem Ain Kalamäe, kui ta käis oktoobri lõpus seal ühel kokkusaamisel.

Kiipkaarti tal ei olnud, kuna ta ei ole selle maja töötaja, ning seega kujunes hoonest välja pääsemine tõeliseks väljakutseks. Päris vangi ta sinna siiski ei jäänud, lõpuks aitasid teda abivalmid töötajad, kes oma kaartidega uksed lahti tegid.

5 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
29. nov. 2023 08:20

Tuleb meelde ammune kuuldud lugu Värnamos kus ehitati suur vallamaja ja inimesed ei julgenud enam sellisesse võimutemplisse tulllagi. Ilmselt on millegi sellisega tegemist meilgi.

Mikk Mutso
29. nov. 2023 16:06

Ehitisele esitatavad tuleohutusnõuded RT I, 23.02.2021, 6 – jõustunud 01.03.2021 § 49.   Evakuatsiooni- ja väljumistee ukse või sellel asuva ukse sulused   (1) Evakuatsiooniteel või väljumisteel asuv uks varustatakse evakuatsioonisulusega, mis peab olema alati avatav ilma abivahenditeta ning mille liikumine ei tohi olla vastupidine evakuatsiooni suunale. Kui evakueeruvate inimeste arv nõuab paarisukse mõlema ukselehe kasutust, varustatakse mõlemad ukselehed evakuatsioonisulustega. Evakuatsioonisuluste valikul lähtutakse asjakohasest normist, juhendist või standardist.   (2) Evakuatsiooniukse suluste valikul arvestatakse hoone või ruumi kasutusotstarbega, hoone või ruumi kasutajate arvuga ning nende teadmistega hoonest ja evakuatsiooniteedest.   (3) Sellise hoone ja ruumi evakuatsiooniustel, mis on ette nähtud 150 või enama inimese evakuatsiooniks, kasutatakse… Loe edasi »

Tiit Tammsaar
30. nov. 2023 08:30
Vasta  Mikk Mutso

Ongi täpselt nii nagu oma kommis kirjeldasin; tavakodanik kes satub kogemata kord aastas võimutemplisse peaks iga kord tõsiselt mõtlema kas tal on hädasti vaja seal käia või parem mitte segada tähtsatel asjapulkadel meid valitsemast.

Tiit Tammsaar
30. nov. 2023 09:24
Vasta  Mikk Mutso

Härra Mutso. Kas sa tõesti arvad et seda põhjalikku ja põhjatut reeglistikku peaks iga külaline teadma?

Mikk Mutso
30. nov. 2023 13:40

Ei arva. Kommentaari mõte on, et need on reeglid, mille järgi on see hoone remonditud. Palju sätteid, mis on kasutaja turvalisuse jaoks head. Ja siis see viimane, mis jätab võimaluse neid häid turvalisi valikuid mitte kasutada. Ja maja omanik on miskipärast valinud viimase, kuigi oleks saanud ka paremini.