2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
LisalehtKäsitöölaneKäsitöölane: Tagasi talupojatarkuse ja villa juurde

Käsitöölane: Tagasi talupojatarkuse ja villa juurde

Viljandi Pärimusmuusika Aidas pandi 17. novembril rõiva- ja moetööstus ühte patta jätkusuutlikkuse, kestlikkuse ja teiste rohemõistetega. Ehk pärandtehnoloogia 11. konverentsil otsiti vastuseid, kuidas panustada teadlikkuse tõstmisse nii tootjate kui ka tarbijate hulgas, et mood muutuks kestlikumaks, selle tarbimine kahaneks ja astuks ühte sammu kliimaeesmärkide saavutamisega.
Vastuse saamisel aitasid kuulajaid oma ala spetsialistid, kes nende teemadega iga päev kokku puutuvad: Reet Aus, Kristi Jõeste, Kadri Kalle, Krista Kupits, Stella Runnel, Diana Tuulik ja Madis Vasser.

Viisud ja pilliroog
Madis Vasser (Eesti Roheline Liikumine) tõi oma ettekandes “Suur segadus kestlikkuse ümber ehk miks ei saa muuta kõike nii, et kõik jääks samaks?” välja, et on olemas kaks lähenemisviisi. Tugev jätkusuutlikkus on hierarhiline ja seab esikohale looduskeskkonna, nõrk jätkusuutlikkus püsib aga kolmel sambal – keskkonnal, ühiskonnal ja majandusel. See

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused