4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedRapla jõulukuusk lõi tuledes särama

Rapla jõulukuusk lõi tuledes särama

Laupäeva, 2. detsembri õhtul süüdati põlema tuled Rapla jõulukuusel. See toimus vahetult peale pidulikku kontsertpalvust Rapla kirikus, mille käigus kuulutas Rapla vallavanem Gert Villard välja kihelkondliku jõulurahu.

See, et Rapla jõulukuusel süüdatakse tuled põlema esimesele advendile eelneval laupäeva õhtul, on pikaaegne traditsioon. Tänavu tähistatakse esimest adventi pühapäeval, 3. detsembril ning seega toimus jõulukuuse tulede süütamine 2. detsembri õhtul.

Kella kuuest õhtul algas kirikus pidulik kontsertpalvus, kuhu oli kogunenud julgelt üle saja inimese. Seda on märkimisväärselt rohkem kui tavapärasel pühapäevasel jumalateenistusel. Muusikalise poole eest hoolitses Riinimanda noortekoor, dirigentide Pärt Uusbergi ja Helen Allikvee eestvedamisel. Koori esituses kõlas seitse laulu, teiste seas ka tuntud jõululaulud “Taas talv on tulnud”, “Vaikselt sajab ju lund” ning “Tasa, taasa”. Ühtlasi laulsid kõik kontsertpalvusel osalejad ühiselt tuntud advendiaja hümni “Hoosianna”.

Kontsertpalvuse tipphetk oli Rapla kihelkondliku jõulurahu väljakuulutamine, mida tegi vallavanem Gert Villard. Ühtlasi soovis ta kõigile kirikusse tulnud inimestele ja Rapla kihelkonna elanikele kaunist jõuluaega. “Tehkem koos meie maailmast parem paik,” lausus ta oma sõnavõtus.

Õhtu põhiliseks naelaks oli kindlasti tulede süütamine jõulukuusel, mis asub Rapla kirikupargis. Seda oli kargel talveõhtul tulnud vaatama rohkemgi inimesi kui kirikus teenistusel viibis. Ühiselt lauldi jõululaulu “Oh, kuusepuu”, mille viimase salmi ajal süüdati kuusel põlema tuled.

Tänavuse ürituse tegi eriliseks just see, et lumi oli juba maha sadanud. Tavapäraselt on advendiaja algus langenud novembri lõppu ning siis on selle üritusel ajal olnud maa must. Peale “Oh, kuusepuu” laulmist ning tulede süütamist kasutasid inimesed võimalust, et soovida teineteisele kaunist jõuluootust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare