15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
SportKohila spordisõprade võistlussarja esimene hooaeg jõudis lõpule

Kohila spordisõprade võistlussarja esimene hooaeg jõudis lõpule

Artur Ojasalu,  Kohila valla spordijuht

Möödunud aasta novembris kuulutati Kohila vallas välja uut laadi harrastussportlaste võistlussari, kus olid oodatud osalema sõpruskonnad, ettevõtete esindused ning külakogukonnad. Sarja eestvedaja oli Kohila spordikeskus koostöös vabatahtlike pundiga, kes nimetasid ennast Kohila spordisõpradeks.
Läbi aasta kestvad mängud tõid inimesed peaaegu iga kuu korra kokku ning võisteldi erinevatel spordialadel. Sellist võistlussarja täisealisele spordihuvilisele ei olnud siin piirkonnas varem toimunud ning oli raske ennustada, milliseks kujuneb osavõtt. Korraldajate üllatuseks registreeris ennast neliteist võistkonda. Igasse võistkonda tohtis kuluda kokku 8 inimest, seega oli võistkondade nimekirjades üle 100 kohaliku spordihuvilise. Kokku toimus üksteist erinevat võistluspäeva.
Võistkonnad võistlesid hooaja jooksul sellistel spordialadel nagu sulgpall, lauatennis, texas holdem pokker, suusatamine, tõukekelk, noolemäng, cornhole, kettagolf, mäkketõusu teatejooks, rannatennis, crossnet võrkpall, kergejõustik, tõukerattasõit, koroona, kabe ja spordimälumäng. Lisaks paigutati võistkondlikku punktiarvestusse ka jüriöö jooksul „Jüriöö ring“ osalemine.
Kuigi kavas oli ka võhma ja kiirust nõudvaid spordialasid, oli peamine rõhk aladel, mis oleks lõbusad ja kaasahaaravad ning ei nõuaks liiga tugevat füüsilist vormi. Paremusjärjestuses tuli esimeseks võistkond nimega Rõõmutallad, kellele järgnesid Kapa 8 teise ja Koroona viiekas kolmandana. Keskmiselt osales ühel võistluspäeval 65 inimest ning hooaja lõpuks kogunes sarjas 716 osaluskorda.
Enamikul võistluspäevadel olid spordialad individuaalsed ning võistkondlikud punktid arvutati üksikute kohtade alusel. Võistkondade omavaheline võistlus oli läbi hooaja pinev ning oli näha, et tulemus oli oluline. Oli näha, et võistkonna liikmed kannustasid üksteist ning see tagas ka tubli aktiivsuse. Üks sarja eesmärke oli pakkuda kohalikele inimestele uut võimalust teha sporti ja proovida erinevaid liikumisharrastusi, aga teine pool sellest oli sotsiaalne. Oli näha, et kohalikud spordihuvilised nautisid regulaarseid kohtumisi ning tänu sellele tekkis kohalik spordikogukond, kes üksteist hästi tunneb. See oli võistlussarja suur võit. See oli põnev kogemus ka korraldajatele.
Kohila spordisõprade võistlussari jätkub ka tuleval aastal, kuid järgmisele hooajale eelneb väike paus. Sari stardib uuesti 2024. a septembris. Väike vaheaeg võeti teadlikult, et analüüsida seni tehtut, luua korraldusmeeskonnas uut energiat ning viia sari sügis-kevade tsüklile. Sellisel juhul jäävad tulevikus kahte hooaega lahutama suvekuud, mis on piisav puhkus nii korraldajatele kui ka osavõtjatele. Uue hooaja kava tehakse koos täpse juhendiga varakult teatavaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare