11.6 C
Rapla
Pühapäev, 5 mai 2024
SportMaakonna suusarajad ootavad talverõõme nautima

Maakonna suusarajad ootavad talverõõme nautima

Rajameistrid sõitsid Raplamaa eri paigus esimesed suusarajad sisse juba novembris. Praeguseks on korralikud rajad olemas igas maakonna osas ning endal jääb üle ainult suusad alla panna ja rajale tuisata. Rajameistrid kinnitavad, et nõudlus nii klassika- kui ka vabatehnikaradade järele on olemas ning suusatajaid jagub. Eriti muidugi nädalavahetusel, aga ka argipäeviti ja õhtuti.

Murdmaasuusatamine ei ole Rap­la maakonnas just populaarseim spordiala, kuid harrastajaid jagub. Seda kinnitasid kõik rajameistrid, kellega Raplamaa Sõnumid vestles. Eriti tänavu, kui ilmataat saatis paksu lumevaiba juba novembris. Tegemist on haruldase olukorraga, sest varasematel aastatel oleme nii lumised olud saanud alles detsembris või isegi uue aasta alguses.
Kehtna vallas suusaradade eest hoolitsev Lauri Mölder tõdes, et praegune olukord on haruldane. Lisaks populaarsetele Paluküla radadele on ta suusarajad sisse teinud ka Kehtnas, Järvakandis ja Eidaperes. Paluküla suur eelis on mägine maastik ja see, et ühe-, kahe- ja kolmekilomeetrised rajad on kõik valgustatud, mis võimaldab sõitmas käia ka pärast päikeseloojangut kuni kella üheksani.
Mölder ütles, et keeruline on välja tuua, kui palju suusatajaid Palukülas käib, sest loendurit rajal ei ole. Üks indikaator on ehk see, et esmaspäeva, 4. detsembri õhtupoolikul kella poole viie paiku seisis parklas kuus autot. Õhtu oli siis veel noor ning hiljem tuli talverõõmude nautijaid juurdegi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare