1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedKoduloopäev pühendas tähelepanu maakonna väikestele ja suurtele raamatupärlitele

Koduloopäev pühendas tähelepanu maakonna väikestele ja suurtele raamatupärlitele

Rapla keskraamatukogu XIII kodulooõhtul tutvustati Raplamaaga seotud 14 uut raamatut, millest kaheksa olid nomineeritud aasta teo tiitlile. Raplamaa aasta teo tiitli viiski tänavu koju kodulooline raamat.

28. novembril toimunud kodulooõhtut võis selle korraldaja, raamatukoguhoidja Urve Ellandi sõnul tinglikult pidada aasta teo jätkuürituseks. Seda enam, et seal anti üle RAEK-i tunnustus Armar ja Kaja Paidlale Rajakaare kirjastusest, tänu kellele on mitmed nomineeritud raamatud välja antud.
Kõige erilisem raamat on kahtlemata aasta teo tiitli pälvinud Teenuse piirkonna viie küla raamat “Jõeäärsed jutud”, mille kohta saab öelda, et sellel on nii mahtu (1300 lk) kui ka sisu.
“Midagi uskumatumat poleks saanud juhtuda kui see, et selle tiitli saime,” sõnas Maris Leemets. Pealkirjas kajastuv sõna “jutud” on Marise sõnul valitud meelega, sest tegemist pole ametliku ajalooga, vaid kokku kogutud juttudega. Enamiku neist, 1000 lehekülge, moodustavad talulood. Lugude kogumine tõmbas Marise sõnul nende kogukonda kokku, eriti just alguses. Kolme aasta jooksul viisid matkad lugude kogujaid vanadesse pärimus- ja talukohtadesse. Tehtud sai neid üle kümne ja paar matka on veel tulemas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused