13.8 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla kaotas Brett Nõmme debüütmängus Tartule

Avis Utilitas Rapla kaotas Brett Nõmme debüütmängus Tartule

Avis Utilitas Rapla kehv seeria jätkus laupäeva, 9. detsembri õhtul Tartus. Viimasest üheksast mängust saadi juba kaheksas kaotus. Seekord tuli tunnistada Tartu Ülikool Maks & Mooritsa paremust tulemusega 71:61. Tegemist oli Rapla uue peatreeneri Brett Nõmme debüütmänguga, kuid kahjuks ei suutnud ta sellest võitu välja pigistada.

Algviisikud:
Tartu Ülikool Maks & Moorits: Märt Rosenthal, Rain Veideman, Robin Kivi, Kristjan Kitsing, Aaron Menzies
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Markus Ruubel, Eric Hunter, Volodymyr Shevchenko, Martin Paasoja

Kõnekas oli see, et uus Rapla peatreener Brett Nõmm otsustas jätta algrivistusest kõrvale senised põhimehed Rait-Riivo Laane, Eric Hunteri ja Obrad Tomici. Rapla mäng algas üle kivide ja kändude. Kui mängitud oli 5:40, oli Tartu eduseis juba 9:2. Märkimisväärne oli seegi, et Nõmm usaldas juba esimesel veerandajal väljakule noormängija Jan Märten Ratase, kes sealjuures tabas ka kaugviske. Esimese veerandaja võitis siiski Tartu 22:15.

Kohtumine jätkus Tartu eestvedamisel. Rapla mängis kaotusseisus ja sellest väljatulek oli väga keeruline. Rapla mängijad oli agarad pealeviiskeid sooritama, kuid sisse kukkusid need harva. Mängujuht Eric Hunter saatis teele mitu kaugviset, kuid korvi ei langenud neist ükski. Samal ajal olid tartlased teises väljaku otsas resultatiivsed. Tartu Ülikool Maks & Moorits võitis esimese poolaja veenvalt 39:26.

Kolmandal veerandajal asjaolud helgemaks ei läinud. Rapla jätkas kaotusseisus ning keeruline oli näha kuidas võiks sellest tagasi tulla. 35 mänguminuti järel polnud kumbki Rapla mängujuht Laane ega Hunter visanud ühtegi punkti. Millegi erilisega kahjuks Rapla silma paista ei suutnud. Otsustavale veerandajale mindi vastu Tartu eduseisus 51:39.

Enne viimast veerandaega oli kõik veel lahtine, kuid Rapla pidi tõsiselt pingutama, et kaotusseisu tagasi mängida. Seda kahjuks teha ei suudetud. Mäng kulges algusest lõpuni skoorivaeselt. Tartu hoidis lõpuvileni mugavalt eduseisu ega lasknud Raplat ohtlikult lähedale. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo Tartu Ülikool Maks & Mooritsa võitu skooriga 71:61.

Rapla peatreener Brett Nõmm tõdes, et esimese ühise treeninguga meeskonna juures imet ei tee. “Kokkuvõttes saab öelda, et nägin ilminguid, mida esimese trenniga peale panin. Mul on nüüd palju parem pilt ees. Nüüd on aega, et valmistuda järgmiseks mänguks,” rääkis Nõmm mängujärgses intervjuus Delfi TV-le.

Tõele au andes tuleb öelda, et Rapla oli terve kohtumise vältel kaotusseisus. Kordagi ei tekkinud momenti, kus oleks väljaku peremeestele ohtlikult lähedale jõutud. Mängu resultatiivseim oli Tartu mängujuht Märt Rosenthal, kes viskas tervelt 26 punkti. Võitjate poolelt lisas Kristjan Kitsing 17 punkti. Rapla poolelt oli resultatiivseim Obrad Tomic 14 punktiga. Martin Paasoja lisas 13 punkti.

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas oli see Raplale üheteistkümnes kaotus nelja võidu kõrvale. Järgmiseks kohtub Rapla võõrsil Keila Coolbeti vastu. See vastasseis leiab aset reede, 15. detsembri õhtul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare