15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedPalgalõhe paneb omavalitsused keerulisse olukorda

Palgalõhe paneb omavalitsused keerulisse olukorda

Kohalikud omavalitsused ja ettevõtted on probleemi ees, et tihtilugu ei ole häid spetsialiste tööle võtta. Takistuseks osutuvad kõrged nõudmised ametikohale, palgalõhe era- ja avaliku sektori vahel ning füüsiliselt ja vaimselt koormavad aspektid.

Värske Rapla maakonna tööjõuvajaduse baromeeter näitab tööjõupuudust vähemalt kaheteistkümnes sektoris. Eesti Töötukassa Raplamaa osakonna osakonnajuhataja Ilvi Pere tõi välja erilise puudujäägi looma- ja linnukasvatuses, kus töötajate leidmise peamiseks takistuseks ei ole mitte palk, vaid ebasobiva asukohaga vahetustega füüsiline töö. Endiselt on raske leida hooldajaid tervishoidu ja hoolekandeasutustesse, sest amet on nii vaimselt kui ka füüsiliselt raske ja nõuab vastavat kvalifikatsiooni.
“Palgatase on viimastel aastatel kiiresti kasvanud,” ütles Pere. Jätkuvalt otsivad koolid tikutulega taga eripedagooge, psühholooge ja õpetajaid. ”Leevendamaks õpetajate põuda, võetakse tööle kõrgharidusega inimesi, kellel pedagoogilist ettevalmistust ei ole ja tihti jääbki töösuhe lühikeseks, sest ootus ei kattu tegelikkusega.“

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare